LifeStyle blogs

Parijs: het spirituele centrum van de Middeleeuwen
Paris, staat wereldwijd bekend als de stad van de liefde en is de grootste stad van Frankrijk. Ook staat Parijs, samen met Milaan, al jaren aan de top van Europese modewereld en de schitterende verlichting die de stad gedurende de nacht kenmerkt heeft voor de bijnaam "lichtstad...

Spiritueel blogs | 29 aug 2014

Waarom voldoende slapen belangrijk voor onze gezondheid is. Tijdens je slaap krijgt je lichaam rust. Je lichaam heeft iedere dag behoefte aan een bepaalde periode van rust. De doorgaans voorgeschreven duur van deze periode ligt op 8 uren.

 

Tijdens je slaap is je lichaam druk bezig. Zo worden er nieuwe cellen aangemaakt en oude cellen...

Gezond leven & eten blogs | 23 aug 2014

Wat is Matcha? Meer dan Japanse groene thee… Een oeroud geheim medicijn. Superfood Matcha van amanprana: groene thee als bescherming tegen veroudering: tegen Alzheimer, Parkinson, osteoporose, incontinentie, hartproblemen en (huid)kanker.

 

L-Theanine in thee verlengt de levensduur. De catechinen in Matcha groene thee hebben een...

Gezond leven & eten blogs | 18 aug 2014

Vertrouwen – waardering – zorg/verzorging.

 

Ik vertrouw je écht hoor, daar twijfel je toch niet aan?”

 

Ook weleens zo’n opmerking gehoord? Het impliceert al dat men je niet vertrouwt. Dat men moeite heeft met wie jij ten diepste bent. Vertrouwen wil vooral zeggen dat ik mezelf kwetsbaar durf op...

Spiritueel blogs | 6 aug 2014

Aanmoediging – acceptatie – begrip.

 

Elk kind heeft behoefte aan aanmoediging, het gevoel dat je ouders je écht zien en je weten te enthousiasmeren voor hetgeen je zo graag wilt doen. Of dat nu kleuren, plakken of voetballen is, het gaat om die spontane reactie van je ouders: “Goed zo, houd vol, je kunt het!”

 

...
Spiritueel blogs | 1 aug 2014

Jarenlang heeft Loek Knippels ervaring als relatietherapeut in het werken met mensen die vastlopen in de eigen relatie of die van de ene naar de andere relatie overstappen en steeds weer hetzelfde patroon tegenkomen.

 

Wat is het toch dat mensen zo weinig bewustzijn hebben zitten op hun keuze, het is écht meer dan verliefdheid alleen...

Mindfulness blogs | 27 jul 2014

Energetisch Helen volgens de Kahuna-leer: de QiHuna-filosofie. Alles is energie. Hoe je met de verschillende vormen van energie, afkomstig uit de diverse bronnen, moet omgaan, is een leerproces op zichzelf. En, net zoals eender welk ander proces vergt het van jouw tijd. Deze tekst, of noem het unieke cursus, geschreven voor al degenen die zich geroepen...

Meditatie blogs | 7 jul 2014

Sta stil bij alles wat je doet , probeer de schoonheid erin te bewaren,

 

Wees bewust dat bij een ieder die je ontmoet, jij bent te evenaren .

 

Het belang van respect voor de ander, reikt verder dan je denkt,

 

Dit is het grootste goed te behouden, wanneer je het een...

Mindfulness blogs | 3 jul 2014

Het is misschien wel de hoop van elke familie: een boodschap krijgen van de mensen die niet meer onder ons zijn. Het overkwam de familie Orchard die na de dood van hun 13-jarige dochter Athena een 3000 woorden tellende boodschap achterop haar spiegel vond. En dit zijn haar wijze woorden…

 

Op haar...

Spiritueel blogs | 30 jun 2014

Sommige mensen of partners hebben last van verlatingsangst in een relatie ze kunnen dan niet los van elkaar leven, of zijn over-bezorgd, over-jaloers of kunnen niet de knoop doorhakken om alleen verder te gaan. De reden hiervan is moeilijk in te zien, en is voor vrienden en familie rondom deze partners vaak niet in te zien.

 

Een...

Echte liefde blogs | 26 jun 2014

Dat het op dit moment voor iedereen moeilijk tijden zijn is bij iedereen wel nagenoeg bekend. Iedereen is bezig zijn hoofd boven water te houden. Op allerlei fronten worden vanuit overheidswege beperkingen opgelegd. Tevens wordt de uitoefening van je vak aan allerlei regeltjes onderworpen. Leuk is anders.

 

Op het gebied van de...

Succesvol blogs | 16 jun 2014