mindfulness

Mindfulness is het nieuwe Netflix!

15 juni 2018
213
212
0

Je hebt het er maar druk mee. Je gezin, leuke maar drukke baan, je vrienden en familie en o ja, óók nog werken aan dat bikinilijf in de sportschool. Loopt je leven niet helemaal zoals je zou willen, dan kan je dat behoorlijk bezighouden of zelfs ontwrichten. Je krijgt piekergedachten, voelt je moe en gespannen en slaapt slecht. Wat nu?

Bijkomen

Misschien heb je de neiging om je klachten te onderdrukken en maar dóór te gaan. Je leeft op de automatische piloot: je doet waarvan je denkt dat het van je verwacht wordt. Om even bij te komen van deze ratrace, nestel je jezelf meerdere dagen per week op de bank voor een avondje Netflix.

Actief stil staan

Natuurlijk is die serie waar je zo verslaafd aan bent heel leuk. Maar wees eens eerlijk: echt uitgerust ben je niet na zo’n avond bingewatchen. Het kan daarom goed zijn om eens ‘actief’ stil te staan en te leven in het ‘nu’. Zo kun je er wél weer met meer energie én plezier tegenaan!

Hoe?

Mindfulness! Tijdens een training leer je om je bewust te zijn in het huidige moment. Dit doe je aan de hand van aandachtsoefeningen en meditatieoefeningen. Tijdens het uitvoeren van deze oefeningen, zul je merken dat je gedachten al snel met je aan de loop gaan. Helemaal niet erg: het komt zoals het komt. Het enige wat jij moet doen is je aandacht terug brengen naar het hier en nu.

Mindful zijn

Door het trainen van je geest ben je je meer bewust van waar je met je aandacht bent en kun je kiezen waar je je aandacht op richt. Je wordt je bewust van wat er van moment tot moment met én in jou gebeurt. Je vergroot het bewustzijn van je gedachten, je voel en alles wat zich in je lichaam afspeelt. Je bent ‘mindful’ (hier):

  • Je kunt je beter concentreren
  • Je kunt beter nadenken
  • Je krijgt meer ruimte in je hoofd.

Hierdoor ben je beter in staat om keuzes te maken en met stress om te gaan. Je neemt afscheid van het leven op de automatische piloot en krijgt weer controle over je eigen leven.

Check!

Is Mindfulness geschikt voor mij? In hoeveel punten herken jij je?

  • Je wilt anders leren omgaan met stress
  • Je wilt de controle en regie over je eigen leven terug
  • Je wilt meer plezier en zin uit je leven halen
  • Je kampt met klachten als stress, slaapproblemen, hoofdpijn, somberheid, minder zelfvertrouwen, een hoge bloeddruk, angst en paniek of een ander (chronisch) gezondheidsprobleem. Je wilt leren om hier beter mee om te gaan.
Meer weten?

Sinds 2005 is sense aandachttraining een begrip in de regio en kun je er terecht voor verschillende soorten individuele en groepstrainingen. Daarnaast kun je er verschillende workshops en opleidingen volgen.

Sense Aandachttraining
Emmaplein 2 | 9711 AP Groningen | 050-5490900 |
[email protected] | www.sense-aandachttraining.nl
Deel dit artikel