acupunctuur

Alweer geen energie?

25 november 2021
66
67
0

We naderen weer het einde van het jaar en we weten wat dat betekent: lekker warme dekentjes, gezellige kaarsjes aan, leuke feestdagen op de loer en… een verminderde weerstand. Helaas gebeurt dit vaak in het najaar en zeker nu is dat goed te merken. Veel mensen kampen met vermoeidheidsklachten, zijn sneller moe en hebben het de hele tijd koud. Geen enkele warme trui lijkt soms genoeg te zijn om jou te laten stoppen met trillen.

Klachten

Toch zijn dit soort gezondheidsklachten niet alleen seizoensgebonden. Ze kunnen namelijk het hele jaar lang voorkomen, samen met nog veel meer andere klachten, zoals hoofdpijn en problemen met de stoelgang. Het vervelende is dat wat je ook doet, dit soort klachten vaak weer terugkomen. Op een gegeven moment ben je daar dan ook wel zat van. Acupuncturist Francis de Ruiter legt uit dat er dan vaak iets niet goed verloopt in het lichaam. En daar ligt dan ook de oplossing.

Uit balans

‘Door ons hele lichaam loopt er een stroom van energie. Deze energiestromen staan dan ook in verbinding met al onze organen en ook met onze geest. En als deze doorstroming goed gaat, dan is er niks aan de hand. Maar wanneer de energie ontregeld is, kunnen er veel klachten ontstaan. De oorzaak hiervan kan van alles zijn. Het kan ontstaan door zowel interne als externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan voeding of stress, maar ook virussen of hevige emoties kunnen de boosdoener zijn.’

En nu?

‘Je lichaam kan vanuit zichzelf sommige problemen wel weer oplossen, maar dat is niet altijd het geval. En wanneer je blijft lopen met klachten, kun je niet meer je normale zelf zijn. Acupunctuur kan er dan voor zorgen dat jouw lichaam weer in balans komt. De oorzaak van de klacht worden achterhaald en er worden vervolgens op die plekken naaldjes geplaatst. Geen zorgen: deze doen over het algemeen geen pijn. Ze zorgen juist voor heel veel goeds, want hierdoor verbetert de doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen en bloed, waardoor jouw lichaam weer optimaal gevoed wordt. Daardoor kan jouw lichaam weer gaan werken zoals het hoort.’

Het hele plaatje

Het gaat er dus om dat het lichaam weer op de juiste manier gestimuleerd wordt. Daarom kijk Francis ook, naast de acupunctuur, naar het hele plaatje. Zo biedt ze ook ondersteuning door te kijken naar voeding en hormonen, en door het toepassing van Chinese kruiden.

Wist je dat…

… je veel wondermiddeltjes gewoon in je keukenkastje kunt hebben staan? Zo kunnen producten als gember en honing ideaal zijn voor het tegengaan van verkoudheidsklachten. Vaak denken we dat we allerlei hoestdrankjes nodig hebben, maar dat is echt niet altijd het geval.

Meer weten?

Acupunctuur is een veilige manier van geneeskunde wanneer dit wordt toegepast door Francis de Ruiter van Apollo Acupunctuur, een erkende en ervaren therapeut. Acupunctuur is een alternatieve geneeskunde waarbij de klacht en oorzaak worden opgespoord. Tijdens de behandeling worden er naar aanleiding van deze resultaten naaldjes geplaatst. Deze blijven ongeveer 20 minuten achter. De naalden kunnen verschillende gevoelens geven, maar over het algemeen voel je geen pijn. Tijdens de intake voelt Francis aan jouw pols en vertelt vervolgens hoe leeg deze voelt. Niet zelden worden mensen dan emotioneel. Zij dachten steeds dat het tussen hun oren zat. Meestal merk je al na de eerste behandeling dat je energieniveau hoger wordt. Binnen een paar consulten zijn allerlei klachten verdwenen. En dat met een paar naaldjes!

Apollo Acupunctuur
Deel dit artikel