Toen was geluk nog zó gewoon…

23 december 2017
398
407
0

‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.’ Hoor je het je moeder al zeggen? En je kan het niet ontkennen: het werkt zeker om af en toe de bezem er thuis even goed doorheen te halen. Toch zien we in de praktijk dat een opgeruimd hoofd, in zin van levendig, opgewekt, gelukkig of goedgehumeurd, tegenwoordig een schaars goed lijkt te zijn. Steeds meer mensen voelen zich helemaal niet zo opgeruimd.

Voorjaarsmoeheid

En ondanks dat binnenkort de eerste krokussen en sneeuwklokjes weer verschijnen, steekt ook de voorjaarsmoeheid straks de kop weer op. Daarbij speelt vaak chronische stress, waardoor het soms moeilijk is om het leven van de zonnige kant te blijven bekijken. En in de haast gaan we dan meestal voorbij aan dat wat wij grotendeels zelf in de hand hebben: ons lichaam goed voeden.

Voedingsmiddelen

Ons hedendaagse voedingspatroon heeft een slechte invloed op stress, angsten en depressies, omdat ze onze neurotransmitters uit balans brengen. Voeding is veel méér dan een bron van energie om de dag door te komen. Ons brein kan niet goed functioneren zonder de juist bouw- en brandstoffen. Gelukkig zijn er ook voedingsmiddelen die juist gericht zijn op het herstellen van de balans.

‘Feel good’ – stoffen

Neurotransmitters zijn boodschapperstoffen in je brein die van invloed zijn op je functioneren. Wanneer deze ‘feelgood’-stoffen uit balans zijn, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Vooral de ‘gelukshormonen’ dopamine en serotonine zijn belangrijk als het gaat om een opgeruimd hoofd.

  • Dopamine maakt dat je ergens van kunt genieten, maakt dat je gemotiveerd en daadkrachtig bent, en bepaalt je libido en zin in bewegen.
  • Serotonine houdt je energie en stemming evenwichtig en stabiel. ’s Nachts wordt serotonine omgezet in melatonine, belangrijk voor een goede nachtrust. Belangrijk om de volgende dag weer goed en opgeruimd te kunnen beginnen.

Verstoring

Neurotransmitters zijn erg gevoelig voor verstoringen zoals stress, hormonale veranderingen, een schommeldende bloedsuikerspiegel, te weinig bewegen en/of te weinig daglicht.

Balansherstel

Marian van der Meer, van Life|Balance, werkt met het wereldwijd, bewezen succesvolle programma Metabolic Balance®. Een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.

Persoonlijk plan

Omdat jij jij bent, en niet iemand anders, heeft je lichaam een persoonlijk en individueel voedingsplan nodig. Met Metabolic Balance® volg je geen algemeen dieet voor iedereen, maar krijg je een op jouw stofwisseling toegespitst voedingsplan met een persoonlijke lijst van voedingsmiddelen. Deze worden opgesteld aan de hand van jouw actuele bloedwaarden en gezondheidsgegevens.

Natuurlijke manier

Je kunt alles gewoon bij de supermarkt en (biologische) groenteboer halen. Er komen geen shakes of andere maaltijdvervangers aan te pas. Zo bereik je een optimalisering van je gewicht, je stofwisseling én je hormoonsysteem op een natuurlijke manier

Meer weten?

Your Life|Balance is opgestart door Marian van der Meer. Zij is met de organisatie begonnen om jou te helpen met je stofwisseling in balans te krijgen. Door middel van een op maat gemaakt voedingsplan geeft Marlies je de steun in de rug om af te vallen en je goed te voelen.

Your Life|Balance - Praktijk voor Orthomoleculair Voedingsadvies - Marian van der Meer-Gras
Nieuwehaven 34 | 1135 VK Edam | 0299-792000 |
[email protected] | www.your-lifebalance.nl
Deel dit artikel