Breng je lichaam en geest in balans

5 januari 2018
877
885
0

Heb je wel eens pijn in je rug, nek of schouders? Of een andere klacht zoals weinig energie, concentratieverlies, of snel geïrriteerd zijn? De ervaring leert dat vele klachten veroorzaakt worden door stress, chronische spierspanning en geen rust kunnen vinden.

Werkdruk

Veel mensen hebben een hoge werkdruk. Er moet steeds meer werk verzet worden met minder mensen, maar ook werkdruk gecombineerd met zorg voor het gezin bijvoorbeeld. Hierdoor raak je overbelast en je komt te weinig of niet aan ontspanning toe. Je wilt het allemaal perfect doen, voldoen aan verwachtingen van anderen en daarmee vergeet je jezelf.

Cranio-sacraal therapie

De schedel en het heiligbeen vormen samen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel) een eenheid. Hierbinnen bevindt zich de hersen- en ruggenmergvloeistof. Ook in de rest van ons lichaam zit bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt.

Bindweefsel

Elke zenuw, elk orgaan, elke spier en elk bloedvat is bekleed met een eigen laagje. Bindweefsel is daarmee de bindende factor in ons lichaam. Het beschermt, steunt, houdt alle onderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden. Het beweegt met elke beweging mee. Daar waar het niet voldoende kan meebewegen ontstaan vroeg of laat problemen, zoals pijn en bewegingsbeperkingen. Dit soort verstoringen ontstaan door een verminderde veerkracht van het lichaam door stress, na een ongeluk of operatie en eventuele andere oorzaken.

Werkwijze

Mary Hazelaar, psychobalancer: ‘Door mijn handen op de voeten te leggen kan ik het bindweefsel van de voeten naar de schedel volgen en voel ik waar verstoringen zijn. Zo weet ik waar ik moet behandelen. Met zachte aanraking wordt het lichaam uitgenodigd zich te ontspannen. Dit proces wordt versterkt doordat ik in gesprek ga met de cliënt. Soms gaat dit gepaard met een emotionele ontlading die te maken kan hebben met trauma.’

Spanning loslaten

‘Op het moment dat er uitgesproken wordt wat het probleem is én er een oplossing komt vanuit het innerlijk weten, dan zal het lichaam de spanning loslaten. Bewustwording is belangrijk binnen mijn behandeling. Hiermee kun je naar de oorzaak van het probleem. Lichaam en geest hebben invloed op elkaar. Met deze behandelvorm stimuleer je het lichaam om zichzelf op een natuurlijke manier te herstellen. Hierbij komt soms een zachte beweging vrij vanuit het lichaam die dit bewerkstelligt en waardoor balans ontstaat.’

Balans

‘Je lichaam gaat weer functioneren zoals bedoeld is. Je komt lekkerder in je vel te zitten. Dit heeft als resultaat meer ontspanning en plezier. Wanneer de spanning heel stevig verankerd zit in de weefsels zal ik gaan masseren. Hiermee behandel je bindweefsel en spieren. Ik gebruik dan massagetechnieken zoals diepe spier- en bindweefselmassage en zachte schudtechnieken. Ik rond meestal af met cranio-sacraal therapie.’ Wil je lichaam en geest in balans brengen? Neem dan contact op met de praktijk van Mary Hazelaar.

Meer weten?

Praktijk Mary Hazelaar biedt cranio-sacraaltherapie, traumabehandelingen, psychobalancing en reiki aan. Bij Mary kun je terecht als je last hebt van chronische stress en lichamelijke klachten aan je hoofd, nek of rug.

Praktijk Mary Hazelaar
Veluwemeerlaan 1 | 2318 VK Leiden | 06-44468452 |
info@praktijkmaryhazelaar.nl | www.praktijkmaryhazelaar.nl
Deel dit artikel