voeten

Natuurlijk mooi: altijd verzorgde voeten

29 juli 2019
307
306
0

Sta je er weleens bij stil dat je voeten iedere dag weer je hele gewicht dragen en je overal mee naartoe nemen? Een goede voetverzorging is dan ook van belang voor iedereen, of je nu klachten aan je voeten hebt of niet. Waarom gaan we wel naar de kapper voor ons haar en naar de schoonheidsspecialiste voor ons gezicht, maar vergeten we meestal onze trouwe onderdanen?

Voetverzorging

Als je naar beneden kijkt, moet je helaas toegeven dat je voeten niet klaar zijn om aan de buitenwereld getoond te worden. Afgebladerde nagellak, eeltplekjes en andere onzuiverheden zorgen ervoor dat je veelal dichte schoenen draagt, ook met mooi weer. Als je voeten er verzorgd uitzien, is het een stuk prettiger om een slipper of open sandaaltje te dragen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle anderen die jouw voeten mogen aanschouwen. De aanblik van overtollig eelt, velletjes en te lange nagels is simpelweg niet altijd prettig.

Voetproblemen

Zelf ben je misschien niet zo’n held met de nagelschaar, (eelt)vijl en andere attributen waarmee je je voeten weer toonbaar kunt maken. Het wordt dan lastig om problemen als overtollig eelt zelf op te lossen. Daarom gaat er niets boven een professionele pedicure. Bovendien heeft de pedicure een kundig oog om eventuele voetproblemen te signaleren. Zijn jouw voeten toe aan een pedicurebehandeling? Je kunt bij de specialisten van Beauty Masters treatment store terecht voor een spa-pedicure.

Pedicurebehandeling

Wat houdt een spa-pedicure in? Schoonheidsspecialiste Sandra van Gestel: ‘Ik werk je nagels bij in een mooie vorm. Ook pak ik, als dat nodig is, eelt en kloven aan. Verder krijg je een uitgebreide teennagelriem verzorging en verwijder ik velletjes. De behandeling eindigt met een heerlijk ontspannend voetenbad, zodat je voeten weer zacht aanvoelen. Terwijl dit gebeurt, kom jij in onze lounge tot ontspanning. Deze behandeling is niet alleen een weldaad voor je voeten, maar ook voor je geest. Tijdens de behandeling maken mijn collega’s en ik gebruik van de ProSpa-producten van OPI. Deze bevatten unieke ingrediënten zoals witte thee en cupuaçuboter en geven je voeten daarmee een intensieve voeding. Bacteriën worden hiermee bestreden, en je huid wordt beschermd tegen vervelende kwaaltjes. Als finishing touch kun je een prachtig kleurtje nagellak op je teennagels laten lakken.’

Wat kun je zelf doen?

Door regelmatig aandacht te schenken aan de verzorging van je voeten, kun je ervoor zorgen dat ze zo lang mogelijk gezond en in conditie blijven. Hieronder staan een aantal tips die je daarbij kunnen helpen:

  • Was je voeten dagelijks, het liefst zonder zeep.
  • Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.
  • Gebruik een voetcrème om de huid soepel en in conditie te houden.
  • Knip je teennagels recht en niet te kort, en knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen.
  • Houd je voeten soepel door dagelijks voetoefeningen te doen.
  • Koop goed passende (leren) schoenen met voldoende ruimte voor de tenen.
  • Draag geen knellende kousen of sokken, bij voorkeur zonder naden.
  • Kies voor sokken van natuurlijk, absorberend materiaal als katoen of wol.
  • Trek elke dag een paar schone sokken aan, om schimmelinfecties te voorkomen.
  • Bezoek regelmatig een pedicure met een erkend diploma.

Beautytip van Sandra

‘Zoals je hebt kunnen lezen, is een goede voetverzorging essentieel. Als tip wil ik meegeven dat het belangrijk is om de lengte van je nagels goed bij te houden. Om te voorkomen dat je nagels splijten of ingroeien, kun je hiervoor het beste een nagelschaartje gebruiken, en ze aan de bovenkant recht afknippen. De randjes kun je gladvijlen met een nagelvijl van kristal. Houd hierbij de natuurlijke vorm van je teen aan. Essentieel is ook het aanbrengen van nagelriemolie op je nagels en nagelriemen. Zo ontstaan er geen droge en ruwe plekjes.’

Ook meer weten?

Sandra: ‘Wil jij ook meer weten over voetverzorging? Of ben jij toe aan de andere verzorgende behandeling? Dan ben je bij Beauty Masters treatment store Eindhoven aan het goede adres! Als je er naar binnen stapt, proef je meteen de gezellige en ontspannen sfeer. Wij kunnen je bij álles op het gebied van (natuurlijke) schoonheid helpen en adviseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van huidverbetering, de producten van Dermalogica, of een heerlijke manicure? Mijn vriendelijke collega’s en ik denken graag met je mee, en verzorgen je graag tot in de puntjes. Kom je ook eens langs? Er staat al een vers kopje koffie (of thee of wijn!) met iets lekkers voor je klaar!’

Meer weten?

Beauty Masters treatment store Eindhoven is een nagelstudio en schoonheidssalon. Je kunt er terecht voor manicure, pedicure, schoonheidsbehandelingen, make-up, wimperextensions, waxbehandelingen, massages en workshops. De producten die bij de behandelingen horen, zijn daar ook te koop, zoals Dermalogica, OPI, Pupa Milano, Janzen en Mark Inbane.

Beauty Masters treatment store
Klein Tongelrepad 9 | 5613 KL Eindhoven | 040-2693134 |
[email protected] | www.beautymasters.nl
Deel dit artikel