Rimpels en fijne lijntjes

Rimpels en fijne lijntjes? Invloed van de zon!

6 augustus 2021
351
350
0

Echte schoonheid zit van binnen, daar zullen de meeste mensen het mee eens zijn. Maar wanneer je vindt dat je er aan de buitenkant goed uitziet, heeft dat wel veel invloed over je gevoelens aan de binnenkant. Rimpels en fijne lijntjes zijn bijvoorbeeld oneffenheden die je zelfvertrouwen kunnen dwarsbomen. Huidveroudering krijgen we allemaal mee te maken, maar het is wel af te remmen of te verminderen wanneer je goed voor je huid zorgt. Het is hierbij belangrijk om een kritische blik te werpen op je zongedrag.

Uv-stralen

Wanneer je van het zonlicht aan het genieten bent, staat je huid bloot aan uv-straling. Uv-straling bestaat uit uv-A-straling, uv-B-straling en uv-C-straling. Uv-A-stralen dringen diep door in je huid en worden bijna niet tegengehouden door de ozonlaag. Een hoge dosis hiervan zorgt voor huidschade, huidveroudering en in extreme gevallen huidkanker. Uv-B-straling bereikt de aarde in beperkte mate. Dit type straling zorgt voor verkleuring van de huid. Het maakt de huid bruin, maar kan er ook voor zorgen dat de huid verbrandt. Het positieve effect is dat uv-B-straling zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Uv-C-straling is zeer schadelijk, maar de ozonlaag beschermt ons tegen deze straling.

Ontstaan van huidveroudering

Maar wat gebeurt er nu eigenlijk in de huid na blootstelling aan uv-straling? Wanneer je je lang (onbeschermd) in de zon bevindt, gebeurt er een aantal dingen. Zo vermindert de aanmaak van de stoffen collageen en elastine. Deze stoffen dienen als bouwstenen van je huid. En hoe minder ze aanwezig zijn, des te sneller verslapt je huid en ontstaan er rimpels en fijne lijntjes. Een ezelsbruggetje is dat de A van uv-A-stralen ook voor ‘aging’. Als je verantwoord wilt zonnen, is het belangrijk de huid te beschermen tegen deze straling.

Veilig zongedrag

Het is begrijpelijk dat je graag zoveel en zo lang mogelijk de zonnestralen wilt opnemen. Je maakt vitamine D aan, voelt je vrolijk en energiek en er zijn vaak veel leuke buitenactiviteiten in de zomer. Dit is echter geen veilig zongedrag. Het is belangrijk om af en toe de schaduw op te zoeken, vooral tussen de twaalf en drie uur ’s middags. Dan zijn de uv-stralen (in Nederland) namelijk het krachtigst. De meeste mensen kunnen maximaal 15 tot 30 minuten onbeschermd in de zon zitten. Daarna kan er schade en/of verbranding optreden.

Goede bescherming

Een goede bescherming van de huid is van fundamenteel belang voor een gezonde en langer jong ogende huid. Nu zijn we ons vaak bewust dat je je moet insmeren, maar hoe doe je dit op de juiste manier? Het is goed om aandachtig te letten op de SPF-factor in een zonnebrand. SPF staat voor Sun Protection Factor en de hoogte bepaalt hoeveel uv-B-straling het middel kan absorberen. Veel moderne crèmes met SPF beschermen overigens ook tegen uv-A-straling. Op die manier wordt je huid beschermd tegen verbranding en huidveroudering.

Vaak insmeren

Veel mensen smeren zich ’s ochtends in met een zonnebrandcrème en vergeten het door de dag heen opnieuw aan te brengen. Wanneer je veel buiten bent, is dat echter wel belangrijk. Ben je de hele dag in de zon? Breng dan iedere twee uur royaal de crème aan. Wees je ervan bewust dat uv-straling versterkt wordt door weerkaatsing via zand en water. Overigens geldt hetzelfde in de winter: door sneeuw en ijs kan uv-straling zelfs 80 tot 90% sterker worden!

Microneedling

Wanneer jij al te maken hebt met fijne lijntjes of rimpels, blijft het belangrijk om op je zongedrag te letten. Dit remt verdere huidveroudering en helpt huidschade voorkomen. Wil je je huid opfrissen? Dan helpen we je bij Huidsalon Goes graag verder. Zo kunnen wij gebruik maken van een microneedlingbehandeling. Microneedling stimuleert het natuurlijke genezingsproces van je huid, waardoor er extra collageen en elastine wordt aangemaakt. Je huid wordt steviger en gladder en dat zorgt voor een fijn gevoel.

Over Huidsalon Goes

Wil jij je rimpels en fijne lijntjes aanpakken? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je te voorzien van een professionele behandeling. Ook voor andere huidproblemen kun je bij ons terecht. Daarnaast geven wij graag advies op gebied van huidverzorging. Door een behandeling en huidverzorging te combineren, wordt je huid volledig verbeterd. En bij huidsalon vinden we niets leuker dan het creëren van een gezonde huid en een lach op je gezicht.

Meer weten?

Huidsalon Jeanette staat voor huidverjonging en huidverbetering. Jeanette verzorgt intensieve behandelprogramma's om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te verbeteren. Ze is altijd op de hoogte van de nieuwste producten en innovaties op het gebied van huidverjonging en huidverbetering. Ben je nieuwsgierig geworden? Jeanette geeft vrijblijvend een gratis huidadvies voor huidverjongingsbehandelingen.

Huidsalon Jeanette
Zonnebloemstraat 50 | 4461 PL Goes | 06-83804644 |
contact@huidsalonjeanette.nl | www.huidsalonjeanette.nl
Deel dit artikel