spierspanningen

Wat jouw spierspanningen je vertellen

11 mei 2018
1025
1024
0

Zit jij momenteel wel lekker in je vel? Of valt er nog wel wat aan je gezondheid te verbeteren? Blijf niet langer rondlopen met je klachten, want er is écht wat aan te doen!

Spierspanningen

De drukke maatschappij vraagt veel van ons. We zijn zó intens bezig met alles wat er van ons gevraagd en verwacht wordt, dat we daarin onszelf vaak vergeten. Eigenlijk is dat heel raar, want jíj bent het middelpunt. Om alle taken goed uit te voeren, zou je juist voldoende tijd en aandacht aan jezelf moeten besteden. Diep van binnen weet je ook wel dat de klachten die je ervaart, komen doordat je niet altijd goed voor jezelf zorgt. Je hebt last van vermoeidheid, nekpijn of een zere rug en inmiddels zijn deze klachten haast gewoon geworden. Maar dat zijn ze niet!

Signalen

Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen en dat komt jouw welzijn ten goede. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken. Normaal gesproken weet jouw lichaam prima omgaan met het verwerken hiervan.

Zelfherstellend vermogen

Op het moment dat jouw lichaam dit niet meer aankan, bijvoorbeeld door een te grote hoeveelheid langdurige stress of ziekte, zet de spanning zich vast in de spieren. De verkrampte spieren drukken op de zenuwbanen, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet optimaal meer verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten. BSR, ‘Body Stress Release’, is een milde en effectieve methode die het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam activeert.

Laag voor laag loslaten

BSR bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. BSR is een zeer vriendelijke methode en het werkt effectief bij uiteenlopende klachten. Zelfs klachten waarvan gezegd werd dat de cliënt er maar mee moet leren leven, kunnen worden behandeld. Het is ontzettend fijn dat je op deze manier geholpen kunt worden, zodat je weer lekker in je vel gaat zitten!

Pak de oorzaak aan

Als de BSR-behandelingen effectief zijn geweest, is dat erg fijn. Toch blijft het belangrijk om ook de oorzaak van jouw klachten aan te pakken. Waar kun je stress in je leven verminderen? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd voor jezelf vrijmaakt? Probeer deze punten aan te pakken, zodat je het nieuwe jaar ontspannen doorkomt!

Vergoeding

Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars. BSR Laren / Almere is aangesloten bij de beroepsvereniging BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze).

Meer weten?

Irma de Vries helpt mensen om van hun spierspanningen af te komen. Dit doet ze door middel van body stress release. Irma is eigenaresse van twee praktijken: BSR Laren en BSR Almere. Haar motto: 'voor een optimaal functionerend lichaam'.

BSR Almere
Pastelstraat 60 | 1339 JA Almere | 036-5242679 |
| www.bsralmere.nl
Deel dit artikel