body stress release

Wat jouw lichaam je vertelt

31 januari 2018
665
671
0

Met een heel nieuw jaar voor je denk je vast al wel eens na over hoe je dat blanco jaar kunt gaan invullen. Misschien ga je lekker verder zoals je het afgelopen jaar ook deed. Maar het kan ook zijn dat je dingen anders wilt doen. Want zit je momenteel wel lekker in je vel?

Intense drukte

De drukke maatschappij vraagt veel van ons. We zijn zó intens bezig met alles wat er van ons gevraagd en verwacht wordt, dat we daarin onszelf vaak vergeten. Eigenlijk is dat heel raar, want jíj bent het middelpunt!

Gewone klachten

Om alle taken goed uit te voeren, zou je juist voldoende tijd en aandacht aan jezelf moeten besteden. Diep van binnen weet je ook wel dat de klachten die je ervaart, komen doordat je niet altijd goed voor jezelf zorgt. Je hebt last van vermoeidheid, nekpijn of een zere rug en inmiddels zijn deze klachten haast gewoon geworden. Maar dat zijn ze niet!

Ongemak

Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen en dat komt jouw welzijn ten goede. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken. Normaal gesproken weet jouw lichaam prima om te gaan met het verwerken hiervan.

Zelfherstellend vermogen BSR

Op het moment dat jouw lichaam dit niet meer aankan, bijvoorbeeld door een te grote hoeveelheid langdurige stress of ziekte, zet de spanning zich vast in de spieren. De verkrampte spieren drukken op de zenuwbanen, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet optimaal meer verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten. BSR, ‘Body Stress Release’, is een milde en effectieve methode die het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam activeert.

Laag voor laag loslaten

BSR bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. BSR is een zeer vriendelijke methode en het werkt effectief bij uiteenlopende klachten. Zelfs klachten waarvan gezegd werd dat de cliënt er maar mee moet leren leven, kunnen worden behandeld. Het is ontzettend mooi dat je op deze manier geholpen kunt worden, zodat je weer lekker in je vel gaat zitten!

De oorzaak aanpakken

Als de BSR-behandelingen effectief zijn geweest, is dat erg fijn. Toch blijft het belangrijk om ook de oorzaak van jouw klachten aan te pakken. Waar kun je stress in je leven verminderen? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd voor jezelf vrijmaakt? Probeer deze punten aan te pakken, zodat je het nieuwe jaar ontspannen doorkomt!

Vergoeding

Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars. BSR Laren / Almere is aangesloten bij de beroepsvereniging BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze).

Voor mij!

Heb jij last van klachten en gaan deze maar niet over? Dan is BSR voor jou. In de praktijk BSR Laren/Almere kun je terecht voor body stress release. Eigenaresse Irma de Vries begon in 2007 haar eigen praktijk. Inmiddels is BSR zó’n succes, dat Irma in haar praktijk fulltime mensen helpt om van spierspanningen af te komen. ‘Ik vind het geweldig om anderen te helpen: mensen met pijn, migraine, burn-out enzovoort.’

Meer weten?

Irma de Vries helpt mensen om van hun spierspanningen af te komen. Dit doet ze door middel van body stress release. Irma is eigenaresse van twee praktijken: BSR Laren en BSR Almere. Haar motto: 'voor een optimaal functionerend lichaam'.

BSR Laren
Naarderstraat 13 | 1251 AW Laren | 036-5242679 |
| www.bsrlaren.nl

BSR Almere | Pastelstraat 60 | 1339 JA Almere | http://www.bsralmere.nl

Deel dit artikel