BSR

De trotse blik van een vastberaden vrouw

17 december 2017
499
501
0

Het was begin september dat Marie-Louise voor het eerst mijn praktijk binnenwandelde. Marie-Louise, nu inmiddels 78, liep met een stok en tijdens het intake-gesprek vertelde ze mij dat de stok, sinds haar val en een nieuwe heup, een vaste plaats in haar leven had gekregen. Binnenshuis kon ze nog wel zonder, maar eenmaal voorbij de voordeur was de stok een vast onderdeel van haar bestaan geworden.

Henk Avis

Slechte conditie

Echter, door die stok en de veranderde houding kwamen er andere klachten bij, waarbij vooral haar rug voor veel ongemak zorgde, en dat zorgde er weer voor dat ze minder buiten kwam. En als ze dan buiten kwam, dan pakte Marie-Louise al snel de auto, ook voor de heel kleine stukjes. Het werd van kwaad tot erger en ook haar conditie slonk zienderogen.

Vastberaden

Gedurende ons gesprek merkte ik al heel snel dat Marie-Louise iets vastberadens over zich had. Ze wilde die stok niet meer, maar dat was helaas niet zo eenvoudig als het leek, want diezelfde stok zorgde voor zekerheid. ‘Als ik nu nóg een keer val en ik breek weer iets, dan is het met me gedaan. Daar zal ik nooit meer van herstellen. Niet op mijn leeftijd’, vertelde ze me. Na enkele sessies werd haar rug langzamerhand steeds beter en ook voelde ze zich steeds zekerder worden.

Vertrouwen

In overleg besloten we na de vierde sessie om – zonder stok – dagelijks twee keer over de gehele lengte van haar galerij te lopen; heel bewust en in volledige concentratie. Langzaam maar zeker wist ik Marie-Louise ervan te overtuigen dat met de oefeningen en de behandelingen het vertrouwen in haarzelf en haar natuurlijke motoriek zouden terugkeren. Ook na behandeling vijf, toen ze vertwijfeld vroeg of we wel door moesten gaan met de behandelingen, hield ik haar voor om erin te blijven geloven.

Geen stok!

Drie weken later. De zesde afspraak stond in de agenda. De vijf minuutjes tussen twee cliënten gebruikte ik door de klantenkaart van Marie-Louise te pakken en mijzelf in te lezen. De deur stond open en toen ik opkeek stond ze daar… met een brede glimlach en, wat nog veel belangrijker was: zonder stok!

Trots

Dat moment. Die trotse blik van een vastberaden vrouw van 78. Het maakte mij zó ongelofelijk trots. Trots dat Marie-Louise zichzelf niet had neergelegd bij wat een voldongen feit leek. Ze is gaan zoeken en vond ‘Body Stress Release’. Mijn rol is marginaal. Ik geef het lichaam een impuls, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Deze impuls en het samen zoeken naar de juiste weg voor herstel: deze ingrediënten en de wilskracht van een vrouw hebben ervoor gezorgd dat we dit prachtige resultaat hebben behaald.

Meer weten?

Henk Avis is eigenaar van Body Stress Release West-Friesland. Deze praktijk staat inmiddels bijna twee jaar. Henk helpt mensen op weg naar een gezonder leven, vrij van stress en lichaamsspanning.

Body Stress Release West-Friesland
Korteling 1 | 1679 WH Midwoud | 06-22797813 |
| www.bsr-west-friesland.nl
Deel dit artikel