cadeaus

De leukste cadeaus van Domburg

26 november 2021
56
56
0

Bij Akkerdaas Kadowinkel vind je hippe en trendy woonaccesoires en de leukste decoratiestukken om je interieur echt mee af te maken.

Lange geschiedenis

De winkel heeft een lange geschiedenis en is al sinds 1900 of eerder in de familie. In 1900 heeft Samuel Akkerdaas, geboren in 1872, in Zonnemaire de smederij annex loodgietersbedrijf en een klein winkeltje met huishoudelijke spulletjes overgenomen. Na het overlijden van Samuel in 1936 werd het bedrijf voortgezet onder de naam van zijn weduwe.

Cadeauwinkel

De winkel veranderde geleidelijk in een cadeauwinkel. In 1988 kwam het pand ernaast, Stationstraat 2, erbij. De volgende verbouwing was in 2006-2007. Toen is ook de achterplaats erbijgetrokken, waardoor de winkelruimte flink is vergroot.

Buurtfunctie

Mels Akkerdaas en zijn vrouw Nel Akkerdaas-Verburg waren de grondleggers van ons bedrijf Akkerdaas Kadowinkel. In 1974 namen zij de winkel over van hun ouders. Toentertijd had die een buurtfunctie en werden er huishoudelijke apparaten verkocht en artikelen als lampen, radio’s en tv’s. Er werd toen ook indiakleding en dergelijke verkocht, en er waren zelfs paskamers! Ook was er een afdeling zilveren Zeeuwse sieraden. In die tijd was dit één van de eerste winkels in Domburg.

Woonaccessoires

In de jaren erna nam het toerisme in Domburg toe. Nel ging toen allerlei zaken die toeristen zochten verkopen. Handdoeken, zonnebrillen, schepjes, strandmatjes, sieraden, kleding: niets was te gek. Ook werden door Nel woonaccessoires naar Domburg gehaald. Ze had een goede neus voor wat de mensen wilden hebben, nodig hadden of vergeten waren.

Eigenzinnig

Heden ten dage zijn er veel dingen anders in de winkel, maar de stijl van Nel is nog hier en daar zichtbaar. Wij streven ernaar om anders te zijn dan anderen – wij zijn eigenzinnig – met producten uit binnen- en buitenland, die we zelf inkopen. Zo verkopen we serviesgoed van Blond, leuke tassen van Hi-di-hi, Noi-Noi en Baggyshop, mooie badkameraccessoires van Aquanova en handige opbergbakjes en schalen van Mepal. Ook hebben we leuke accessoires die je niet zomaar op internet kunt vinden omdat wij ze soms zelf bedenken en laten maken.

Wij zijn er trots op dat de zaak, die al vóór 1900 bestond, nog steeds in onze familie is. Als je Domburg bezoekt, mag je onze winkel zeker niet missen!

Martin en Carin Schiedon-Akkerdaas
Akkerdaas Kadowinkel

Meer weten?

Bij Akkerdaas Kadowinkel vind je hippe en trendy woonaccessoires en de leukste decoratiestukken om je interieur echt mee af te maken.
Voor in de badkamer verkopen wij stijlvolle producten van Aquanova.
Zoek je een originele tas van Hidihi, NoiNoi of van Baggyshop, dan slaag je bij ons in de winkel ook.
Kortom: bij ons vind je heel veel leuke musthaves en giveaways! Voor jong en oud, van strandartikelen tot lifestyleproducten: van alles hebben we. En altijd alles helemaal hip en trendy!

Akkerdaas Kadowinkel
Weststraat 1 | 4357 BL Domburg | 0118-584409 |
info@akkerdaaskado.nl | www.akkerdaaskado.nl
Deel dit artikel