Op ontdekkingstocht met chocola
Denk je aan chocola, dan denk je aan zoet. Aan die zachte en romig substantie, langzaam smeltend in je mond of verwerkt in de heerlijkste koekjes, toetjes, taarten en sauzen. Levensgenieters als Nigella Lawson, met haar zoete recepten om je vingers bij af te likken, hebben het koken en bakken met chocola naar een hoger niveau getild. Maar wist je dat chocola het ook bijzonder goed doet in hartige gerechten?
Een ontdekking
Als het nog nooit in je opgekomen is om chocola aan je stoofschotel toe te voegen of in plaats van Parmezaanse kaas over je pasta te strooien, is dit voor jou een uitdagend en heerlijk nieuw gebied om te ontdekken.
Chocolade in het hoofdgerecht
Als keukenprinses of (-prins) kun je al veel inspiratie opdoen in de kookboeken van chocoladekoningin Maricel Presilla, culinair historica en chef van Cubaans/Amerikaanse komaf. Haar reputatie in Amerika is zo groot, dat zij als enige ooit een cacao-chocolademenu van maar liefst zeventien (!) gangen voor gasten van president Obama in het Witte Huis mocht bereiden.
Kies voor kwaliteit
Lekker eten begint bij goede ingrediënten. Gebruik daarom kwaliteitschocolade, want daarin vind je de echte smaak van chocola. Voeg kleine porties toe zodat de smaak niet gaat overheersen. Varieer in de wijze waarop je de chocola gebruikt: verwerk het in een kruidenmix om te marineren, voeg het als finishing touch aan een hartige saus toe of garneer er een gerecht mee. Ga op ontdekkingsreis met chocola en laat je verrassen door het subtiele aroma van chocola dat andere smaken beter tot hun recht doet komen.
Gebruik kwaliteitschocolade, want daarin vind je de echte smaak van chocola
Recept: Molten lava cake
Ga jij toch liever voor zoet? Maak dan eens lavacakejes. Heerlijk als toetje of gewoon voor tussendoor en ook nog eens makkelijk en snel klaar te maken. Je eet ze natuurlijk warm, want dan komt die zalige, gesmolten chocola naar buiten stromen zodra je je vorkje erin zet. Mmm …
Dit heb je nodig voor 10 lave cakejes:
- 250 gram pure Martinez chocolade
- 250 gram roomboter (ongezouten)
- 50 gram bloem
- 125 gram suiker
- 5 eieren
- 5 eidooiers
Bereidingswijze
Als eerst verwarm je de oven voor op 170 graden. Vet vervolgens 10 timbaaltjes goed in en klop de eieren, eidooiers en suiker luchtig. Daarna laat je de chocolade au bain-marie smelten en roer je de boter erdoor tot deze eveneens gesmolten is. Roer de vloeibare chocolade door de ei-suikermassa en voeg daarna de bloem toe. Als laatste verdeel je het beslag over de vormpjes en bak je ze 13 minuten. Als finishing touch: garneer de cakejes met poedersuiker en rood fruit. Smullen maar!
-
Udon noodles zijn een veelzijdig ingrediënt dat al jarenlang razend populair is binnen de Aziatische keuken, en nu ook in ons land steeds vaker voorkomt. Deze vorm van noodles biedt een heerlijke basis voor diverse gerechten.
-
Ben je toe aan een nieuw telefoonabonnement? Dan is het niet vreemd als je je een beetje overweldigd voelt door alle mogelijkheden. Tegenwoordig is er voor werkelijk ieder wat wils te vinden. Je kunt ieder abonnement bovendien ook nog eens geheel naar eigen wens samenstellen. Zo weet je zeker dat deze perfect aansluit op jouw verbruik.
-
De periode waarin we onze zomervakantie gaan boeken komt er weer aan, dus dan is het tijd om nu goed na te denken over bestemmingen waar we onze zomer kunnen gaan doorbrengen. Het continent Noord-Amerika heeft zo veel te bieden en heeft voor ieder wel wat wils.
-
Stel je eens voor: je wordt ‘s ochtends wakker en terwijl je je ogen opent, voel je een zacht briesje en zie je de zonnestralen die door je dak naar binnen schijnen. De kamer wordt gevuld met natuurlijk licht en je voelt meteen een gevoel van ruimte en rust. Dit is het effect van velux dakramen.
-
Een belangrijk element van je woning, met name de woonkamer, is natuurlijk de bank. De keuze kan echter lastig zijn gezien de vele verschillende soorten die er tegenwoordig zijn.
-
De zoektocht naar een nieuwe vloer kan een opwindende, maar soms ook overweldigende ervaring zijn. Stel je voor dat je net verhuisd bent naar een prachtig nieuw huis. Je hebt al je meubels op hun plek gezet, de muren zijn fris geverfd en de verlichting creëert een gezellige sfeer. Maar er ontbreekt nog iets: een mooie vloer die het hele plaatje compleet maakt.
-
Met het warme zomerweer wil je natuurlijk graag naar buiten en genieten van de mooie dagen. En wat is er nu leuker dan een gezellige picknick in je eigen achtertuin?
-
Als moderne man weet je dat een veelzijdige garderobe essentieel is voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om een casual dagje uit of een formele gebeurtenis zoals een bruiloft, het juiste kledingstuk kan je look volledig maken.
-
Ieder mens is anders, maar iets wat we allemaal gemeen hebben is dat er vrijwel geen dag begint zonder dat we ons ondergoed aantrekken. Ondergoed is een dagelijks onderdeel van ons leven. En toch is dit het kledingstuk waar we het minste aandacht aan besteden. Raar toch? Want er zijn heel veel verschillende soorten en materialen ondergoed.
-
Je herkent het wel, je draagt een bh die toch te klein blijkt te zijn. De bandjes knellen in je schouders, de beugel snijdt in je huid en je borsten lijken bij de kleinste beweging al uit je bh te vallen. Of heb je juist een te grote bh? De bandjes glijden steeds weer van je schouders af!