coaching

Coaching om weer te worden wie je werkelijk bent

28 september 2021
35
35
0

Je kunt in je leven van alles meemaken wat jou uit balans brengt. Het verlies van je baan, het overlijden van een dierbare, een pandemie… Het kan ervoor zorgen dat je het vertrouwen verliest in jezelf of de wereld om je heen. Ook is het goed mogelijk dat je vergeet wie je nou werkelijk bent en waartoe je in staat bent. Dan is het fijn als er iemand is die jou ondersteunt en daarbij de juiste vragen stelt, waardoor je weer wordt wie je werkelijk bent!

Bezieling Traject

Coach Lenny van Biemen-Joosse biedt in haar praktijk onder meer een Bezieling Traject aan. ‘In dit traject, dat uit 10 sessies bestaat, gaat het erom dat je het beste uit jezelf haalt in het leven. Bij de sessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen. We spelen bijvoorbeeld het Bezielingsspel van coach en schrijver Adriaan Hoogendijk. Dit is een heel leuke manier om jezelf te ontwikkelen.

Inzicht

Het spel is erop gericht om je inzicht te geven in je kwaliteiten, verlangens en hindernissen, zodat je concrete handvatten hebt om je leven positief te veranderen. Ook huiswerkopdrachten, creatieve opdrachten, adembehandelingsmeditatie en massage zijn onderdelen van het traject.’

Specifieke methoden

‘Verder is er ruimte voor specifieke methoden en therapieën die jou verder kunnen helpen, zoals EMDR, hypnotherapie en Acces Bars. Soms maak ik gebruik van familieopstellingen als onderdeel van een traject. Per sessie bekijk ik wat het beste aansluit op wat de cliënt wil of nodig heeft. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken voor een losse methode of therapievorm, wanneer je aan iets specifieks wilt werken.’

Wil jij ook het beste uit jezelf halen? Neem dan contact op met Lenny!

EMDR

Met de therapievorm EMDR, wat staat voor ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’, kun je een nare of traumatische ervaring uit het verleden verwerken. Met EMDR wordt het alarmcentrum in je brein gekalmeerd, zodat het rationele deel van je brein weer beter kan functioneren en er meer rust kan ontstaan.

Werkgeheugen

Tijdens de behandeling ga je terug naar de herinneringen waar je in het hier en nu nog last van hebt. Je volgt met je ogen de vingers van de therapeut die deze heen en weer beweegt voor je hoofd. Je belast je ‘werkgeheugen’ door tegelijkertijd het traumabeeld op te roepen en oogbewegingen te moeten maken. Hierdoor wordt het werkgeheugen eigenlijk overvraagd, waardoor de emotionele lading van de herinnering minder wordt en de hersenen de traumaherinnering zonder die lading kunnen opslaan.

Access Bars

Access Bars is een gemakkelijke en ontspannen manier om oude gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten en gevoelens te veranderen. Door middel van het aanraken van diverse punten op het hoofd kun je gemakkelijk loslaten wat jou belemmert. De Bars zijn energiebanen op en in het hoofd. De 32 punten op je hoofd worden zacht aangeraakt, waardoor de banen tussen de punten gaan stromen en de vastzittende energie kan worden losgelaten. Hierdoor kan de spanning van gedachten, overtuigingen, emoties en oordelen worden opgeruimd.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een mooie, subtiele manier om gezondheidsklachten positief mee te veranderen. Hypnose is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij het stoppen met roken en bij angsten, trauma’s, slaapproblemen en stress.
Hypnotherapie is een combinatie van aandacht, beïnvloeding en het werken met je onderbewustzijn, dat heel veel mogelijkheden biedt. De kracht van het brein wordt vaak onderschat, en dat is jammer, want je kunt er heel mooi problemen en klachten mee aanpakken.

In controle

Je blijft je in hypnose bewust van je omgeving, omdat je interne radar altijd aanstaat, net zoals in je slaap. Je bent dus altijd in controle. In therapie wordt altijd gewerkt ten behoeve van jou. Je zult dus nooit dingen doen die je niet wilt.

Meer weten?

Ik ben Lenny, gespecialiseerd in begeleiding van high performers en hoog sensitieve. Als ervaringsdeskundige begrijp ik jou als geen ander. Ik ben zelf in mijn leven al met veel in aanraking gekomen. Ook heb ik zelf veel geprobeerd en getest en toegepast en weet inmiddels precies wat wel en niet werkt. Vanuit deze wetenschap heb ik een eigen unieke en vooral werkende aanpak ontwikkeld voor duurzame resultaten.

Touching Soul
Ridderhofstraat 29 | 4434 AP Kwadendamme | 06-46197289 |
touchingsoulcoach@gmail.com | www.touchingsoul.nl
Deel dit artikel