angst

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

22 april 2020
171
170
0

In deze onzekere tijd lopen spanningsklachten en angstgevoelens hoog op. Het is daarom nu meer dan ooit van belang om hiermee bewust te leren omgaan. Misschien maak je je zorgen om de gezondheid van je naasten of de financiële gezondheid van je bedrijf. Je hoofd loopt dan al snel over met alle mogelijke doemscenario’s. Voordat je het weet, heeft deze angst het podium overgenomen en overschreeuwt het alle rationaliteit. Paul Simons helpt je de confrontatie aan te gaan.

Overlevingsmodus

Angst kan ervoor zorgen dat je continu in de overlevingsmodus bent en je keuzes hierdoor onbewust laat beïnvloeden. Je loopt bijvoorbeeld een steegje in en voelt aan dat er gevaar dreigt, dus wijk je automatisch de andere kant uit. In die zin is angst erg nuttig, maar niet wanneer deze vecht-of-vluchtreactie opduikt in situaties waarbij deze reactie eigenlijk onnodig is. Je vecht, vlucht, of verstart als reactie op een klein obstakel.

Kansen op je pad

Veel mensen laten zich leiden door angst, waardoor ze niet het uiterste uit hun leven halen. Je bent te veel bezig met het worstcasescenario om beslissingen te durven nemen. Je durft geen ‘ja’ meer te zeggen tegen de dingen die je hart – op een positieve manier – sneller laat kloppen. Of je durft juist geen ‘nee’ te zeggen, omdat je bang bent om mensen teleur te stellen. Zo laat je de kansen op je pad liggen en loop je de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen mis.

Moed om jezelf te zijn

Nu elk nieuwsbericht meer angst inboezemt en elke stap in de buitenwereld gepaard gaat met risico, is het een uitgelezen moment om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Ga bij jezelf na: hoe vaak weerhoudt angst jou ervan om stappen te zetten in je carrière en je persoonlijke relaties? En als je alle angst opzij zou zetten, hoe zou je dan leven? Bedenk eens wie je zou zijn zonder angst voor afwijzing of afkeuring van anderen. Visualiseer het pad waar je zou lopen als je niet bang was om een misstap te maken en af en toe te vallen. Om het leven te leiden waar je eigenlijk van droomt. Want jezelf zijn, dat vergt veel moed. Je moet sterk in je schoenen staan om niets aan te trekken van de mensen in je omgeving en de ‘status quo’.

Afrekenen met doemgedachten

Die angstige stem in je hoofd dempen doe je niet zomaar. Vaak ben je verstrikt geraakt in een patroon dat angstgevoelens en doemgedachten in stand houdt. Lifestylecoaching kan dan helpen om af te rekenen met deze beperkende gedachten, door je nieuwe inzichten en handvatten aan te reiken. Je leert zo beter relativeren en durft weer keuzes te maken die leiden tot persoonlijke groei. Je krijgt weer energie van nieuwe uitdagingen, zonder dat je wordt opgeslokt door angst en alles in twijfel trekt. Zo kun je weer bewust genieten van het leven met de regie in eigen handen.

Over Paul Simons

Lifestylecoach Paul Simons weet hoe het is om oog in oog te staan met je grootste angst. Na het verlies van zijn vrouw, heeft hij zijn eigen kracht teruggevonden en gebruikt hij deze ervaring om andere mensen te helpen. Tijdens het coachingstraject ga je de confrontatie met je angst aan, worden je valkuilen en doelen zichtbaar en leer je weer vertrouwen op jezelf. Benieuwd wat Paul voor jou kan betekenen? Neem contact op en herontdek je innerlijke kracht.

Meer weten?

Bij Paul Simons Coaching ben je aan het juiste adres voor life-coaching en in balans bij kanker. Het is Paul zijn missie om mensen weer de balans en hun kracht te helpen vinden, zodat ze met nieuwe inzicht én energie de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Paul Simons Coaching
Rossinistraat 144 | 2901 GJ Capelle aan den Ijssel | 06-48977567 |
info@paulsimonscoaching.nl | www.paulsimonscoaching.nl
Deel dit artikel