psychische aandoening

‘Ondanks psychische aandoening toch vele mogelijkheden’

31 mei 2018
536
535
0

Ieder mens kent grenzen en beperkingen en dat geldt helemaal wanneer je te maken hebt met een psychische aandoening. Je hebt dan immers ook nog eens te maken met de taboesfeer die er dikwijls rondom aandoeningen als autisme en AD(H)D hangt. Jammer, want jij bent niet jouw aandoening. Jij bent jíj! Mét je eigen kracht en mogelijkheden.

Coaching

Autonoom Coaching is gespecialiseerd in het coachen van mensen met autisme en AD(H)D bij normale tot hoogbegaafdheid die vastlopen in hun ontwikkeling en coaching kunnen gebruiken om zaken beter te laten lopen en dat vast te houden. Deze coaching bestaat uit levensbrede ondersteuning, dus zowel thuis, op het werk, met een opleiding of in een relatie, door hbo(+)-opgeleide medewerkers.

Kansen

‘In de praktijk komt het erop neer dat wij onze cliënten coachen en ondersteunen bij het in actie komen en het daadwerkelijk uitvoeren van taken die zij belangrijk achten om goed te kunnen functioneren. Onze coaches beschikken over veel kennis en ervaring en gaan uit van de overtuiging dat ieder mens zich wil ontwikkelen en dat daar altijd kansen en mogelijkheden voor zijn’, legt Marianne Huizinga van Autonoom Coaching uit.

Successen

‘We werken oplossings- en systeemgericht. Oplossingsgericht omdat wij ervan uitgaan dat onze klanten zelf weten tegen welke problemen zijn aanlopen en wat zij nodig hebben. Systeemgericht zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de steun van gezin, familie en anderen. Door onze coaching worden successen behaald die eerst niet voor mogelijk werden gehouden zoals:

  • het behalen van diploma’s
  • het vinden van rust en regelmaat
  • steun vinden binnen het systeem
  • afstand doen van veel overtollige spullen
  • overzicht krijgen in de administratie en het huishouden

Werkwijze

Door middel van een vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt gekeken of er een ‘klik’ is. De wensen en mogelijkheden worden in kaart gebracht en er wordt zo nodig ondersteuning aangeboden bij het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget (PGB), een indicatie bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of bij het regelen van Zorg in Natura (ZIN).

Persoonlijk plan

In de eerste weken wordt een persoonlijk plan opgesteld waarin doelen en werkwijze worden besproken en vastgelegd. ‘En vervolgens gaan we aan het werk. Wij streven ernaar dat mensen zich vanuit een veilig leefklimaat kunnen ontwikkelen naar optimaal functioneren, zodat zij zoveel mogelijk de regie over hun leven krijgen en behouden’, besluit Marianne. ‘En als het even niet goed gaat, dan zijn we er gewoon voor de cliënt. Ook ’s avonds en in het weekend.’

Meer weten?

Autonoom Coaching biedt mensen met Asperger, PDD-NOS en ADHD een helpende hand. Doormiddel van coaching wordt men geholpen om hun zaken beter te laten lopen en dat vast te houden.

Autonoom Coaching
De Wetering 37 | 8939 BN Leeuwarden | 06-23134850 |
[email protected] | www.autonoomcoaching.nl
Deel dit artikel