faalangst

Het aanpakken van faalangst door NLP

4 mei 2018
514
513
0

Wanneer de eindexamens weer van start gaan zit jouw kind in een spannende tijd. Het is belangrijk dat kinderen zich goed kunnen concentreren om deze taak tot een goed einde te brengen. Maar wat doe je als je kind erg opziet tegen de examens met veel stress en faalangst als gevolg?

Stress

Misschien weet je het zelf nog wel. De eindexamentijd was een spannende periode waarin je hard moest leren en presteren en waarin er minder tijd was voor ontspanning en leuke dingen. Maar je wist waar je het voor deed! Omdat jouw kind ook weet hoe belangrijk het is om de examens tot een goed einde te brengen, kunnen de spanning en stress zich opbouwen tot ongekende hoogten. Dit kan juist averechts werken met teleurstellende resultaten én een uitgeblust kind als gevolg. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Faalangst aanpakken

Als je kind lastig kan omgaan met stress en faalangst, dan kan NLP, ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’ een mooie oplossing bieden. Ineke Bergshoeff-Jonkers van Novo-Sens: ‘Als gecertificeerd NLP-master, -practitioner en -coach help ik jouw kind om prettigere beelden, geluiden en emoties aan angstige momenten te koppelen. Zo worden angsten geneutraliseerd en krijgt je kind ankers waaraan het zich bij lastige of stressvolle situaties kan vasthouden.’

Opgelucht ademhalen

‘Met NLP help ik om de mindset onbewust, en soms ook bewust, te veranderen. In feite gaan we een grote schoonmaak in het onderbewuste houden. Angsten en vervelende gevoelens worden hierdoor opgeruimd. Wanneer je die uit het lichaam en het brein verwijdert, is het alsof er een last van je schouders valt. Je ervaart meer ruimte in je lichaam, je voelt je lichter en kunt weer vrijer ademen. Je krijgt meer grip op het hier en nu. NLP werkt bovendien snel: het is mogelijk dat het probleem al na één tot drie sessies opgelost is’, aldus Ineke.

Praktisch

Bij NLP is het niet nodig om intensieve gesprekken te voeren of diep in het verleden te graven. NLP is dan ook géén therapie. Het is juist een praktische manier om vervelende gevoelens achter je te laten. Op deze manier kan jouw kind beter omgaan met stress en faalangst. Dat komt de resultaten van het eindexamen ten goede en zorgt er tevens voor dat je kind ontspannen aan een heerlijke zomervakantie kan beginnen!

NLP

NLP kan helpen bij:

  • het afrekenen met angsten
  • het vergroten van het zelfvertrouwen
  • beter keuzes leren maken
  • verwerken van traumatische ervaringen en nare gebeurtenissen
  • hyperventilatie
Meer weten?

Novo-Sens is een praktijk voor behandeling en coaching. Je kunt er terecht wanneer je niet lekker in je vel zit of te maken hebt met nare gevoelens. Novo-Sens geeft je inzicht in denken, durven en doen!

Novo-Sens
Spoorstraat 64 | 6602 AZ Wijchen | 06-22878673 |
[email protected] | www.novo-sens.nl
Deel dit artikel