verandering

Verandering kan op elk moment

13 juli 2018
352
352
0

Er zijn altijd dingen die je zou willen veranderen in je leven. Maar zeg eens eerlijk: neem je daar wel voldoende de tijd voor? Of heb je de neiging om maar door te gaan op de oude voet? Of wacht op je op het juiste moment? Zo ja, dan is dít het moment om te beginnen met de verandering die jij nodig hebt!

Verandering

Een mooie methode om te zorgen voor verandering is NLP, ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’. Het is geschikt voor degenen die echt aan zichzelf willen werken en daadwerkelijk iets willen veranderen, waardoor er weer ruimte voor vernieuwing ontstaat.

NLP

NLP laat je onderzoek doen naar jezelf en daardoor kun je zelf ervoor kiezen om te veranderen. Voorop staat dat je je bewust wordt van patronen die jouw negatieve emoties in stand houden. Als je hiermee aan de slag gaat, verdwijnt de negatieve emotie. Het is net als met het afpellen van een ui: laagje voor laagje, totdat je bij de kern van het probleem komt.

Iedere keuze is goed

Als je het moeilijk vindt om keuzes te maken, komt dat vaak door een angst om het fout te doen. Want wat als je de verkeerde keuze maakt? Ineke: ‘Simpel gezegd zou je hier niet bang voor hoeven zijn. De keuzes die je maakt, zijn altijd juist, want je hebt ze zelf gemaakt. Maar dat is makkelijk gezegd als deze angst jouw leven nadelig beïnvloedt.

Angst aanpakken

Het is verstandig om je angst aan te pakken. Die stap zetten is ook een keuze, weliswaar een waar je altijd profijt van zal hebben. NLP kan je helpen om daadwerkelijk iets te veranderen en die overheersende angst te verminderen, zodat je gemakkelijker keuzes durft te maken. Dat geeft opluchting en maakt het leven makkelijker en leuker.’

Vertrouw op jezelf

Als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, kan dat een grote belemmering zijn om het leven te leiden zoals jij dat wilt. NLP kan helpen om positieve emoties te versterken en je zelfvertrouwen te vergroten. Je zal ervaren dat er echt een last van je schouders kan vallen als je afrekent met zaken die je zelfvertrouwen verminderen. Hierbij is het belangrijk dat er meer balans ontstaat tussen je verstand en je gevoel. Je leert vertrouwen op jezelf en daarmee leg je een solide fundament van waaruit je verder kunt bouwen.

Wat is NLP?

Met NLP, ‘Neuro Linguïstisch Programmeren’, kun je de zorgen en de drukte in je hoofd laten verdwijnen, zodat je meer energie krijgt en overhoudt en dingen beter aankunt. Zo kun je snel, eenvoudig en doeltreffend afrekenen met angsten, twijfels, burn-out, rouw, boosheid, gebrek aan zelfvertrouwen of met nare gevoelens en ervaringen. Daardoor verandert jouw blik op de wereld, je leven en jezelf. Gun jezelf dat!

Voor jou!

NLP kan helpen bij:

  • het afrekenen met angsten
  • het vergroten van het zelfvertrouwen
  • beter keuzes leren maken
  • verwerken van traumatische ervaringen en nare gebeurtenissen
  • hyperventilatie

‘Ik kon nieuwe stappen zetten’

Een klant: ‘Ik heb jarenlang therapieën gevolgd bij een psychiater en een psycholoog. In die tijd heb ik boeken vol moeten schrijven over hoe ik mezelf kon veranderen en verbeteren. Het loste echter niets op. Ik bleef dezelfde en had het gevoel niet verder te komen met het verwerken van mijn verleden. Novo-Sens was mijn redding. Ineke heeft me op een zeer praktische en directe wijze geholpen zodat er heel wat puzzelstukjes in elkaar pasten. Bovendien kon ik mijn verleden loslaten en opruimen. Opruimen is wat het daadwerkelijk doet! Ik kan het iedereen aanraden. Het doet echt wat met je. Ik kan nu weer nieuwe stappen zetten en volop genieten van het leven. Mijn dank daarvoor Ineke.’

Meer weten?

Novo-Sens is een praktijk voor behandeling en coaching. Je kunt er terecht wanneer je niet lekker in je vel zit of te maken hebt met nare gevoelens. Novo-Sens geeft je inzicht in denken, durven en doen!

Novo-Sens
Spoorstraat 64 | 6602 AZ Wijchen | 06-22878673 |
[email protected] | www.novo-sens.nl
Deel dit artikel