belangrijk

Wat vind jij écht belangrijk?

20 april 2018
446
445
0

Herken je dat, dat je alle ballen in de lucht wil blijven houden, thuis, in het gezin en op je werk? Dat je aan het multitasken bent, en alles goed wilt doen? En dat op alle terreinen: werk, gezin, familie, hobby’s, sport, vriend(inn)en? En dat alles tegelijkertijd? En dat je energie dan weglekt en negatieve stress op de loer ligt?

Stress

Als je het genoemde scenario herkent, behoor je tot de steeds grotere groep mensen die stress als een constante factor in hun leven hebben. En voordat je er erg in hebt, heb je een burn-out. Vaak gebeurt dit proces onbewust, en als je het beseft, weet je niet hoe het anders aan te pakken. Je kunt zelf actief aan een aantal knoppen draaien en andere keuzes maken in je leven. Met als gevolg minder stress en meer energie en geluk in je leven.

Bewustwording

Verandering begint bij bewustwording. Overmatige stress uit zich bij iedereen anders. Als je eerlijk naar jezelf bent, weet jij wel wanneer het allemaal te veel geworden is. En dat de noodzaak om iets te veranderen in je leven groot is.

Coachingstraject

De vraag is dan hoe je dat succesvol gaat aanpakken, en gaat voorkomen dat op korte termijn je goede voornemens alweer stranden. In een coachingstraject kun je werken aan het daadwerkelijk realiseren van je verandering.

Methodieken

Emmy Wiggenraad: ‘Mijn motto is ‘Het antwoord zit in jezelf’. Als coach ga ik ervan uit dat je zelf in staat bent richting te geven aan je eigen groeiproces, dus ook bij het leren omgaan met de stressfactoren in je leven. Ik stel prikkelende vragen en breng naar gelang je vraag verschillende methodieken in.’

Energie & geluk

‘Hierdoor kom je tot inzichten over je kernwaarden, wat je energie kost en wat je juist energie geeft. Hierdoor maak je andere keuzes; bewuste keuzes die leiden naar de verandering die jij wilt. Stress zal er altijd zijn. Dat is ook gezond. Door het leren draaien aan andere knoppen, kun je omgaan met de mate waarin je stress ervaart. Met als gevolg meer energie en geluk in je leven en meer tijd voor dat wat je echt belangrijk vindt.’

Meer weten?

Bij Coaching en Counseling Emmy Wiggenraad kun je terecht voor persoonlijke coaching en bedrijfscoaching op het gebied van stress, veranderingen en teambuilding.

Coaching en Counseling Emmy Wiggenraad
Koningsplein 30 | 2611 XD Delft | 06 31959311 |
[email protected] | www.coachingenco-delft.nl
Deel dit artikel