moederschap

Het moederschap: onze kinderen als spiegel

17 mei 2018
752
751
0

‘Ik wil het anders doen dan mijn moeder’: een veelgehoorde uitspraak. Toch lukt dat vaak niet en zie je hoe de geschiedenis zich herhaalt. Hoe komt dat en hoe kun je deze patronen doorbreken?

Moederschap

Thema’s die je hier en nu in je leven en rondom het moederschap ervaart, kennen hun oorsprong vaak in de generaties die je zijn voorgegaan. ‘Moederschap’ gaat niet alleen over jou als moeder, maar ook over jou als dochter van jouw eigen moeder, over jouw moeder als dochter van háár moeder en zo verder terug. Zo geef je als moeder niet alleen het leven door aan je kind, maar onbewust ook al vele imprints uit je familieverleden. Opstellingen helpen om deze ‘overerving’ van imprints bewust te worden en te doorbreken.

Spiegelen

Al in de baarmoeder voel je als baby’tje haarfijn aan in welk veld van relaties je geboren gaat worden en welke gevoelens, verhalen en personen daarin geen plek hebben gekregen. Uit liefde en loyaliteit voor je (voor)ouders ga je onbewust die gevoelens bij je dragen, die er bij hen niet konden zijn. Zo spiegelen kinderen je wat er in jou en in je voorouderlijn nog liefdevolle aandacht mag hebben.

Familiesysteem

Alleen, omdat we zelf onderdeel zijn van dit familiesysteem, is het niet altijd gemakkelijk om het gedrag van onze kinderen als spiegel te lezen. Opstellingen bieden helderheid waar er nog licht mag schijnen in jou en je familiesysteem. Welke gevoelens wachten er nog bij jou in de schaduw om gezien te worden?

Familieopstellingen

Coach Stefannie Bussing ‘Ik werk zelf voornamelijk uit het systemisch perspectief en dichtbij het lichaam, hier luisteren we naar de taal van jouw lichaam. Opstellingen biedt de mogelijkheid om bewustwording te brengen in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem.’

Meer weten?

Be all you can be helpt jou met het vinden van een nieuw perspectief. Je kunt er terecht voor coaching, counseling, systemisch werk, opstellingen en reconnective healing.

Praktijk Be all you can Be
Deel dit artikel