tepel

‘Mijn cliënten voelen zich veel meer vrouw’

29 oktober 2021
71
70
0

Veel vrouwen die te maken hebben met borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan, willen een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Ook is er een groot litteken te zien. Gelukkig is daar met medische pigmentatie wat aan te doen.

Medische pigmentatie

Iris van den Berg, Master in permanente make-up en medische pigmentatie: ‘Een vrouw die borstkanker heeft moet een heel traject doorlopen, maar aan het eind ‘ontbreekt er iets’, namelijk de tepel en de tepelhof. Met pigment in de juiste kleur kan ik ervoor zorgen dat het net lijkt of er een echte tepel en tepelhof op de huid zit. Het verschil is van een afstandje niet te zien! Door deze behandeling voelen mijn cliënten zich veel meer vrouw, en ze worden er dan ook heel blij van.’

Compleet maken

‘Er is altijd eerst een intake. Tijdens het gesprek kan de cliënt haar verhaal kwijt en haar wensen. Dat is logisch, want ze heeft toch een emotionele knauw opgelopen. Vervolgens leg ik uit hoe de behandeling in elkaar zit, waarbij ik vragen beantwoord. Stemt de cliënt in met de behandeling, dan ga ik aan de slag. Het is van belang dat de cliënt zich vertrouwd voelt bij mij, want ze laat natuurlijk wel een deel van haar lichaam zien dat maar weinig anderen zien. Daarom werk ik ook in een goed afgeschermde ruimte, zodat ze zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Eerst teken ik de plek voor op de huid, zodat we een beeld krijgen van het eindresultaat. Dan ga ik pigmenteren. Met een speciale 3D-techniek kan ik de borst weer helemaal compleet maken. Wanneer de cliënt dat wil, kan ik met speciaal camouflagepigment ook het litteken minder laten opvallen. Dat kan overigens niet gelijk na de operatie, want het litteken mag niet te vers zijn.’

Afsluiting

‘Veel cliënten zien een bezoek aan mijn salon als de afsluiting van een vervelende periode, waarbij ik met medische pigmentatie ervoor kan zorgen dat ze niet meer voortdurend geconfronteerd worden met hun ziekte.’

Wenkbrauwen, eyeliner en lippen

Wanneer je te maken hebt gehad met chemotherapie, is het mogelijk dat je wenkbrauwhaartjes zijn uitgevallen. Dat is jammer, want wenkbrauwen bepalen je uitstraling. In dat geval is cosmetische permanente make-up (PMU) een prachtige oplossing om toch weer met mooie, volle wenkbrauwen door het leven te gaan.
Iris kan hierbij gebruik maken van de hairstroketechniek. Hierbij worden je eigen wenkbrauwen geperfectioneerd door het plaatsen van flinterdunne ‘haartjes’ met een heel dun naaldje. Een andere mogelijkheid is de ombre-techniek. Deze techniek bootst het effect van wenkbrauwpoeder na. Door het kleurverloop van licht naar donker krijg je heel natuurlijk ogende en strakke wenkbrauwen. Een combinatie van de twee technieken is ook mogelijk.
Naast de wenkbrauwen kan een eyeliner gepigmenteerd worden, en verder kunnen je lippen mooier gemaakt worden. Bijvoorbeeld wanneer je een hazenlip hebt, of wanneer je lippen in de loop der jaren vaal zijn geworden. Met PMU heb je dan weer een frisse lipkleur, waardoor je er jonger uitziet.

Wist je dat …

… er niet diep in de huid wordt gepigmenteerd, zoals bij een tatoeage? De bij tatoeages gebruikte kleuren zijn ook nog eens donkerder, terwlijk het bij medische pigmentatie gebruikte ‘areola-pigment’ zachter van kleur is.
… medische pigmentatie in sommige gevallen vergoed wordt door de zorgverzekeraar?
… Irisistible ook gespecialiseerd is in gelaatsbehandelingen voor mensen met kanker, inclusief make-upadvies?

Meer weten?

Irisistible - Cosmedisch Centrum Santpoort is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten (NSGP). Dit garandeert dat consumenten erop kunnen rekenen dat ze bij deze specialist goed zitten qua aanpak, hygiëne, kwaliteit en een goed resultaat. Verder is Iris lid van de ANBOS.

Irisistible - Cosmedisch Centrum Santpoort
Hoofdstraat 156 | 2071 EM Santpoort-Noord | 023-2100106 |
info@irisistible-santpoort.nl | www.irisistible-santpoort.nl
Deel dit artikel