dans

Let the music move your body!

29 december 2017
486
487
1

Dansen is heerlijk. Je beweegt je hele lichaam op muziek, je kan er al je gevoel inleggen en je hoofd wordt er heerlijk leeg van. Heb jij altijd al willen leren dansen? Dan is dit hét moment! Voor dansklas kies jij?

Klassiek ballet

Een gracieuze dansstijl, die een uitstekende basis vormt voor elke danser. Je werkt aan houding, kracht, souplesse, ontspanning en conditie volgens de principes van het klassiek ballet. Dansgevoel, presentatie en muzikaliteit zijn belangrijke ingrediënten. Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. De dansvorm is ontstaan in Frankrijk en is groot gemaakt door koning Lodewijk XIV. Hij gaf veel feesten en was een echte dansliefhebber. In 1661 richtte Lodewijk XIV de eerste balletacademie op.

Moderne dans

Bij deze dans staan uitleven en gevoel voorop. Diepgang in de beweging, bewegingen uitwerken, je gevoel in dans weerleggen en je techniek verbeteren op allerlei soorten muziek. De moderne dans is een verzamelbegrip voor verschillende danstechnieken van de vorige eeuw.

High Heel Classes

Wil je net zo losgaan als Beyoncé en Shakira? In deze lessen leer je alle technieken om op hakken te bewegen en te dansen op een zelfverzekerde manier. Focus je op je elegantie, geniet van de techniek, lijnen en de juiste muziek. Shake that booty!

Jazzdans

‘Swing’ is het woord bij jazz. Jazzdans is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet, maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De Amerikaanse dansstijl wordt veel toegepast binnen musicaltheater, film, cabaret en televisie.

Dancehall

Een dansstijl uit Jamaica die ontstaan is uit reggaemuziek en R&B. Dancehall is een combinatie van losse en heel strakke bewegingen. Je gebruikt ieder deel van je lichaam intensief. Deze muziekstijl is ook bekend onder de naam raggamuffin.

Paaldansen

Het dansen aan en om een danspaal is een combinatie van cardio en krachttraining. Verder moeten je bewegingen er sierlijk, vloeiend en gestroomlijnd uitzien. Sportief paaldansen is een erkende vorm van fitnesstraining en hiermee niet (meer) te associëren met de sensuele achtergrond van de sport.

Meer weten?

Jazzdanssstudio Marleen is de dansstudio als je op zoek bent naar afwisseling, uitdagning en gastvrijheid. In deze studio vind je alles op het gebied van dans en sport. Alles op één plek. Van Peuterdans tot 55+ gym en dans.

Jazzdansstudio Marleen
Max Havelaarweg 40 | 3193 VB Hoogvliet | 010-4720227 |
info@jazzdansstudiomarleen.nl | www.jazzdansstudiomarleen.nl
Deel dit artikel