Dry Needling

‘Een stuk leniger door Dry Needling’

29 juni 2018
402
401
0

Spierpijn kan erg vervelend zijn. Zeker wanneer je last hebt van triggerpoints in je spieren. Ontdek hier wat Dry Needling voor je kan betekenen!

Triggerpoints

Jaap: ‘In de zomer van 2017 was lekker zitten met mijn linkerenkel over mijn rechterknie er voor mij niet meer bij. Want dan kreeg ik mijn linker been niet meer horizontaal.Fysiotherapeut Ruud Lindenburg van Medisch TrainingsCentrum de Viergang ontdekte na een korte behandeling dat dit kwam door knopen, zogenaamde ‘triggerpoints’, in mijn spieren. Hij ging meteen met Dry Needling aan de slag. Om de kracht in mijn spieren te vergroten, kon ik aansluitend in het trainingscentrum aan de bak onder begeleiding van fysiotherapeut Timo van der Ende.’

Lenig!

‘Daarna heb ik nog twee keer een Dry Needling behandeling gekregen van fysiotherapeute en Dry Needler Gwen van Helfteren en heeft Timo mij nog twee keer flink laten zweten en oefeningen voor thuis meegegeven. Met als resultaat dat ik mijn linkerbeen nu wel horizontaal krijg als ik met mijn linkerenkel over mijn rechterknie zit. Dankzij de Dry Needling behandelingen van Ruud en Gwen en de revalidatietraining van Timo ben ik er dus een stuk leniger op geworden!’

Dry Needling

Aanhoudende spierpijn kan je dag goed verpesten. Spierknopen (‘triggerpoints’) kunnen de boosdoeners zijn. Deze knopen kunnen naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op andere plaatsen veroorzaken, maar knopen kunnen worden behandeld met triggerpoint-therapie. Daarbij worden de triggerpoints in de spieren aangeprikt met kleine naaldjes. Dat wordt ‘Dry Needling’ genoemd. Met deze behandeling worden de spierknopen verwijderd, waarna de spieren zich vrijwel onmiddellijk ontspannen.

Hét centrum voor revalidatie

Medisch TrainingsCentrum De Viergang is hét centrum in Pijnacker voor revalidatie onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde fysiotherapeuten. De praktijk voor fysiotherapie legt de nadruk op de actieve revalidatie van patiënten na operaties en blessures. Naast fysiotherapie, manuele therapie en dry needling is de praktijk gespecialiseerd in echografie, die wordt ingezet om problemen met pezen, banden en spieren op te sporen. De praktijk beschikt over een professionele en ruime beweeg- en sportruimte, belangrijk voor de revalidatie of wanneer verantwoord bewegen essentieel is om gezond te blijven. Je vindt Medisch TrainingsCentrum De Viergang in het sportcomplex de Viergang.

Meer weten?

Het adres voor revalidatie in Pijnacker. Je kunt er terecht voor fysiotherapie, manuele therapie en Dry Needling.

Medisch TrainingsCentrum De Viergang
Noordweg 77 | 2641 ZA Pijnacker | 015-3699710 |
[email protected] | www.mtcdeviergang.nl
Deel dit artikel