echo

Maak nu alvast kennis met jullie baby!

19 december 2017
307
310
0

Zodra je weet dat je zwanger bent, zul je proberen om je een voorstelling te maken van je kindje. Is het een jongetje of een meisje? Heeft het net zo’n schattig wipneusje en volle bos haar als jij vroeger als pasgeborene had? Of zal het meer op je partner lijken met zo’n kuiltje in de kin?

Pretecho

Met een pretecho, dus wanneer er geen medische noodzaak is, kun jij alvast kennismaken met je baby. Het meest bekend is de 2D-echo waarop je kan zien hoe je kindje ligt, groeit en beweegt. Een 2D-echo kan al vanaf de 7de week en verder op ieder moment in de zwangerschap.

Halverwege de zwangerschap

De mooiste termijn om een dergelijke echo te laten maken, is tussen de 18 en 24 weken. Je kindje past dan nog helemaal in één beeld. Het heeft voldoende ruimte om te bewegen en dat maakt de beelden extra leuk om naar te kijken.

Jongens vs. Meisje

Een 2D-echo wordt ook vaak gebruikt om te berekenen hoe lang je al zwanger bent en of je een jongetje of een meisje krijgt. Het hangt er een beetje vanaf hoe de baby ligt in je buik. Soms kan hier een beetje invloed op worden uitgeoefend, maar het kan ook voorkomen dat het geslacht van je kindje nog niet te zien is.

Dichtbij

Een 3D- of 4D-echo kun je het beste plannen tussen week 24 en 32 van je zwangerschap. Met deze bijzondere techniek komt je kindje wel heel dichtbij. Het gaat allemaal net een stapje verder. Het beeld is veel levensechter en je kunt bijna al zien of je baby jouw wipneusje of het kuiltje in de kin van je partner heeft. Neem voor alle zekerheid een USB-stickje mee als je een echo laat maken. De bewegende beelden kunnen namelijk worden vastgelegd en als je geluk hebt, kun je je kleintje al zien geeuwen of drinken!

Wist je dat …

… er één termijnecho vergoed wordt via de zorgverzekeraar?
… overige pretecho’s heel betaalbaar zijn?
… je je eigen afspraak online kunt plannen?
… je bij een zwangerschap korter dan 15 weken het best met een volle blaas kunt komen?

Meer weten?

Bij echopraktijk puur wordt gewerkt met de allernieuwste en modernste echotechniek. Eigenaresse Simone Jongsma beschikt al ruim vijftien jaar over de scholing en certificatie voor het maken van zwangerschapsecho's.

Echopraktijk Puur
Dijkstraat 28 | 7212 EV Aalten | 06-55990130 |
[email protected] | www.echopraktijkpuur.nl
Deel dit artikel