discussie

Mama van discussies aan tafel

13 oktober 2021
143
144
0

Man, wat ben ik gek op die koters, maar pfff, die discussies met peuterpuber… Een leven met kinderen zit vol clichés! Niks is mooier dan kinderen krijgen. Je kan van niemand zoveel houden als van je eigen kinderen én 'Ik ben 2 en ik zeg NEE!' (Deze laatste is overigens alleen maar zo omdat het rijmt. In werkelijkheid begint deze fase al voordat ze 2 zijn en stiekem ben ik bang dat deze ook nog wel doorgaat als mijn (b)engeltje de 2 passeert).

Discussie

En ook al wil ik het niet, ook al probeer ik het te voorkomen, er ontstaat altijd een discussie.
‘Hup, eet nou even je eten op.’
‘NEE.’
‘Eén hapje.’
‘NEE.’
‘Ga dan maar even op de gang.’
‘NEE.’

Doei mama

Uiteraard hebben we dit geprobeerd en roept hij steevast na ongeveer drie nanosecondes op de gang ‘Ik wil eeeeteeeeeeeeeenn.’ Wanneer hij dan weer aan tafel zit, is het vaak na een paar happen alweer ‘nee’. Altijd ‘nee’. Nu heeft hij wat nieuws bedacht:
‘Ties, ga je even eten?!’
‘NEE, ik wil op de gang.’
En daar gaat hij dan. Naar bed gaan vindt hij overigens net als ieder ander kind ook verschrikkelijk. Wellicht kon ik de gang veranderen in bed. Dus als je niet wil eten, ga je maar naar bed. Wat denk je dat hij zegt?!
‘NEE, ik ga naar de gang. Doei mama!’
Doei mama? O, o, o, ik kan er niks aan doen, maar ik moet dan zó lachen. Eigenlijk ook nog op zo’n manier dat hij het niet ziet.

Bord leegeten

Zelf ben ik grootgebracht met de plicht om altijd mijn bord leeg te eten. Mijn moeder heeft ook alles geprobeerd. Op de gang, op de trap, in de keuken, in de garage én blijven zitten totdat mijn bord leeg was. Het hielp allemaal niks, maar wat wel goed gelukt is: ik ben groot geworden. Zo groot dat ik zelf kinderen heb mogen krijgen. En ik dezelfde strijd aanga als zij en waarschijnlijk ook dezelfde als haar moeder. Het enige verschil is dat ik nu vaak denk: als hij niet wil, eet hij maar niet. Dan krijgt hij alleen een lekker bakje vla en heeft hij toch wat in z’n buik. En nu maar hopen dat hij vannacht de hele nacht slaapt met een bijna lege maag. Het is echt niet erg om een dag wat minder te eten!

Spaghetti

Morgen eten we wel weer spaghetti, want dat is zijn lievelingseten! Dan eten we lekker en vooral zonder discussies. Dan eet hij zo twee borden weg. En ondanks de discussies die er dan gaande zijn, wil ik die wijsneuzerige uitspraken ook echt niet missen!

Deel dit artikel