Mama van slaapgebrek en loslaten

13 oktober 2021
335
335
0

Het is een dingetje. De jongste is alweer zeven maanden. Zeven maanden genieten van lieve blikken, schaterlachen, stem ontdekken en ontwikkelingen. Maar ook zeven maanden weinig slaap. Want mijn baby slaapt nog niet ‘door’. Overdag wel hoor! Dan is hij zo zoet en slaapt hij wél volgens het boekje, maar ‘s nachts…

Openmelkbar

Eén, twee, soms drie keer wordt hij wakker en geniet van de ‘openmelkbar’ bij z’n moeder. Handig! Want: altijd op temperatuur, altijd bij de hand en mama zegt toch nooit ‘nee’! Tot nu… want is dit dan het moment dat ik vind dat het genoeg is geweest? Dat ik denk dat hij wel de nacht door gaat trekken als hij een flinke fles kunstvoeding krijgt? Ik vind trouwens niet dat er iets mis is met kunstvoeding. Wel ben ik ontzettend blij dat ik en dus mijn lichaam in staat is om de kleine bengel te voorzien van zelfgemaakte melk.

Spruw

Maar goed… Is dit dan het moment? Opeens heeft hij spruw. Ik dacht dat dit alleen bij heel jonge baby’tjes gebeurde maar niet bij reuzen van zeven maanden. Het is écht supervervelend voor hem! Maar ook voor mij, want dat voelt voor mij ook zeker niet prettig en dat in combinatie met twee tanden. Ik denk dat je hem snapt. Auw!

Emotioneel

Dus nu ga ik loslaten en dat is lastig. Emotioneel? Zeker! Het is zo’n intens gevoel dat hij míj́ nodig heeft om groot te worden en nu er steeds meer eten bij komt, wordt dat voor hem stiekem steeds minder. Het is toch fantastisch om steeds meer verschillende dingen te proeven. Brood, fruit, broccoli, bruine bonen… Dat bekkie gaat overal voor open. Hij lust alles. Nou ja… Bijna alles. Wanneer er een beetje appelmoes bij komt, is het weer oké en gaat het bekkie dus weer open!

Loslaten

En dus laat ik het nu maar los. Geen intieme borstvoedingsmomenten meer in de nacht waarop hij me, wanneer hij klaar is met drinken, een tevreden lach geeft. Dit komt nooit meer terug, omdat hij groot wordt en steeds groter. Hij heeft mij nog steeds nodig, maar de aandacht ga ik hem nu op een andere manier geven.

Aan de fles!

We gaan nu lekker allebei aan de fles! Hij kunstvoeding en ik een biertje, want dat kan nu weer!

Deel dit artikel