pijnklachten

Échte oplossingen voor je pijnklachten

15 maart 2018
1146
1146
2

Als je een pijnklacht hebt, wil je een oplossing die blijvend is, zodat je niet steeds weer terug hoeft naar een zorgverlener omdat de klacht steeds weer terugkomt.

Combinatie behandelingen

Marlies Ottevanger heeft na haar opleiding tot fysiotherapeut allerlei specialisaties gevolgd, waardoor ze een brede kennis heeft opgebouwd en allerlei vaardigheden kan inzetten om cliënten blijvend te kunnen helpen. Een schouderklacht kan bijvoorbeeld een oorzaak hebben op een heel andere plek in het lichaam door bijvoorbeeld een oud litteken op een plek elders. Dan is het zaak om die oorzaak te verhelpen, zodat de schouderklacht weggenomen kan worden. Waar nodig zet ze dus een combinatie van behandelingen in. Denk hierbij aan behandeling in verschillende weefsellagen en/of organen.

Psychische klachten

Marlies werkt holistisch, wat betekent dat ze lichaam en geest als één geheel ziet. Ze helpt dus niet alleen bij pijnklachten, maar ondersteunt ook fysiek bij psychische klachten als depressie en burn-out, waarbij ze profijt heeft van haar coachopleiding. Ze gebruikt geen oefenmaterialen, maar werkt voornamelijk met haar handen. Bij sommige klachten kan ze de High Power Laser inzetten; vooral bij klachten waarbij de handen niet gebruikt kunnen worden, zoals bij wonden, kneuzingen, (pees)ontstekingen en littekens.

‘Heel bijzonder’

Marlies Ottevanger: ‘Mensen zijn kwetsbaar en als behandelaar mag je heel dichtbij komen. Hier ben ik me van bewust en ik ben er ook heel dankbaar voor. Het maakt mijn werk echt heel bijzonder. Ik ben er voor iedere cliënt, en merk dat mijn brede aanbod wordt gewaardeerd.’

Cryotherapie

Misschien heb je er al over gelezen: Olympische sporters die hun prestaties verhoogden met behulp van cryotherapie. Deze therapie, waarbij het lichaam afgekoeld wordt, heeft allerlei positieve effecten. Zo wordt je energie- en concentratieniveau verhoogd en wordt je doorbloeding verbeterd. Dit heeft onder andere een gunstig effect bij MS, diabetes en artrose. Kortom: je lichaam wordt belastbaarder.

Beter worden van kou

Hoe werkt het? Je gaat in een cabine staan waar alleen je hoofd uit steekt. De cabine wordt vervolgens gekoeld met stikstof tot -110 graden Celsius. De effecten zijn meteen merkbaar als je weer uit de cabine stapt! Omdat er met extreme kou gewerkt wordt, sta je maar enkele minuten in de cabine. Bij elke sessie van de kuur wordt de tijdsduur langer tot een maximum van 3 minuten. Vanaf eind april 2018 kun je bij Fysiotherapie Ottevanger terecht voor deze behandeling als een van de eerste fysiotherapiepraktijken in Nederland.

Dierfysiotherapie

Een bijzondere specialisatie van Marlies is dierfysiotherapie. Waar de dierenarts vooral gericht is op het behandelen van ziektes, werkt Marlies ondersteunend op het functioneren van het bewegingsgestel. Haar behandelingen zijn dan ook gericht op pijnbestrijding, ontspanning en preventie op welzijn en belasting-belastbaarheidsniveau. Advies en trainingstips voor de eigenaar vallen hier ook onder.

Meer weten?

Fysiotherapie is een praktijk voor dier en mens. Je kunt er terecht voor littekenbehandelingen, craniosacraal therapie, medical taping, dry needling, soft laser, high power laser therapie, verschillende massages en biocleanse detox voetenbad.

Fysiotherapie Ottevanger
Kanaalweg 50 | 2903 LS Capelle aan den IJssel | 06-22114500 |
info@fysiotherapieottevanger.nl | www.fysiotherapieottevanger.nl
Deel dit artikel