sportmassage

Lekker in je vel door sportmassage

29 november 2019
274
273
0

Voor een gezond en fit lichaam is voldoende beweging belangrijk. Of je nu heel fanatiek bent of juist een wat minder enthousiast sporter, je hebt vast wel eens te maken gehad met spierpijn of zelfs blessures. Wil je lekker kunnen bewegen en sporten zonder pijnlijke spieren, gewrichten of vastzittende schouders, overweeg dan eens een bezoek aan een sportmasseur!

In beweging blijven

Verzuring van spieren, blessures of spierpijn kan iedere sporter overkomen, of je nu meer of minder ervaren bent. Dat kan door allerlei zaken ontstaan, bijvoorbeeld door overbelasting, slechte warming-up, een verkeerde stap of een verstrekking. In die situaties treden kleine of grote beschadigingen aan je spieren op. Ophopingen van afvalstoffen kunnen daarbij zorgen voor pijnlijke kramp. Een sportmassage is helemaal gericht op jouw lichaam en bewegingsapparaat, zodat je niet stil komt te zitten.

Stevig en doelgericht

Sportmassage is een stevige en doelgerichte vorm van massage waarbij je spieren door middel van knedingen en strijkingen onder handen worden genomen. Het doel van de massage is het opheffen van blokkades in je lichaam en een verbetering van de doorbloeding van je spieren, zodat voedingsstoffen beter aangevoerd, en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Op die manier wordt je spierweefsel opgebouwd en word je sterker.

Herstel na blessure

Ook voor het herstel na een blessure is sportmassage zinvol. Aangezien de massage de doorbloeding stimuleert en spieren helpt ontspannen, wordt het lichaam ondersteund in de genezing van vervelende klachten. De specialist bij Multi Fysio is naast sportmasseur ook -instructeur, en weet dan ook wanneer er sprake is van overbelasting. Hij kan je daarom adviseren over je lichaamshouding, de manier waarop je beweegt en de opbouw van trainingen.

Niet alleen voor sporters

Sport en dagelijkse verrichtingen of zware klussen kunnen regelmatig overeenkomsten vertonen. Daarom hebben ze vaak dezelfde invloed op ons lichaam, waardoor onze spieren ook van dag tot dag behoorlijk belast kunnen raken. Ook voor niet-sporters kan een sportmassage daarom zinvol zijn. Zeker aangezien met deze stressvolle maatschappij nogal wat spanningsklachten en stijve spieren gepaard gaan, is sportmassage een welkome manier om die spieren te kunnen ontspannen.

Wist je dat…

Wist je dat sportmassage…

  • …ook preventief kan worden ingezet?
  • …ook de ideale massage is bij vermoeide spieren?
  • …ervoor zorgt dat je sneller herstelt na sport of arbeid?
  • …helpt bij het voorkomen van blessures?

Multi Fysio

Ben jij op zoek naar een praktijk voor fysiotherapie? Multi Fysio is een praktijk voor fysiotherapie, sport en bewegen. De praktijk heeft als doel jou te begeleiden naar een optimale vorm van functioneel bewegen. Hierbij bieden ze een divers personeelsbestand aan, zodat je er voor alle fysiotherapeutische aandoeningen terecht kunt. Zorgverzekeraars hanteren verschillende vergoedingen voor een behandeling fysiotherapie. Multi Fysio heeft vanaf 2020 contracten met alle zorgverzekeraars. Heb je nog vragen of onduidelijkheden omtrent fysiotherapie en vergoedingen? Of wil je weten of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met Multi Fysio? Kijk dan op de website of neem contact op voor meer informatie.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een praktijk voor fysiotherapie? Multi Fysio is een praktijk voor fysiotherapie, sport, én bewegen. De praktijk heeft als doel jou te begeleiden naar een optimale vorm van functioneel bewegen. Verder heeft Multi Fysio een divers personeelsbestand, waardoor je er voor alle fysiotherapeutische aandoeningen terecht kunt. Multi Fysio is gespecialiseerd in oedeemtherapie, oncologiefysiotherapie, manuele lymfedrainage, manuele therapie, geriatriefysiotherapie, hydrotherapie, medical taping en longfysiotherapie.

Multi Fysio
Brinckhorstlaan 36 | 2516 BE Den Haag | 070-3203258 |
[email protected] | www.multifysio.nl
Deel dit artikel