fysiotherapie

Herstellen na corona

26 november 2021
50
50
0

Iedereen doet zijn of haar best om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar je kunt toch onverhoopt geïnfecteerd raken. Het herstel na corona kan alleen een lang en moeizaam proces zijn. Een deel geneest zonder blijvende klachten, maar anderen komen in een lange nasleep terecht van de ziekte. Vermoeidheid, benauwdheid en een verslechterde conditie zijn de voornaamste verschijnselen.

Onder begeleiding trainen

Fysiotherapeut Alex Hoekema: ‘We krijgen patiënten in de praktijk met verschillende klachten. Vermoeidheid, minder spierkracht en een gebrek aan fitheid zijn de meest voorkomende klachten, maar ook concentratieverlies komt voor. De groep patiënten is heel breed: we begeleiden ook heel sportieve mensen, die nu bijna niks meer kunnen. Voor al deze mensen is het belangrijk om onder begeleiding te trainen, zodat er een goede balans is tussen belasting en belastbaarheid. Het is trouwens een langdurend traject; niet ‘even trainen en klaar’. Maar als een patiënt zich houdt aan onze voedings- en leefstijladviezen, zijn er goede resultaten te behalen.’

Vergoeding

Als je corona hebt gehad, wordt de herstelzorg door middel van fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Je hoeft hiervoor dus niet aanvullend verzekerd te zijn. Je kunt jouw huisarts of specialist in het ziekenhuis vragen om een verwijzing naar Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie.

Wat krijg je vergoed uit het basispakket?

– fysiotherapie: maximaal 50 behandelingen in 6 maanden
– ergotherapie: maximaal 8 behandeluren (bovenop de bestaande 10 uur)
– dieetadvies: maximaal 7 uur advies (bovenop de bestaande 3 uur)

Dus heb je gezondheidsklachten na corona? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Meer weten?

Wil jij soepeler en pijnvrij bewegen? Of onder goede begeleiding aan je conditie werken? Dan ben je bij Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie op de goede plek. Uitstekende zorg en een vriendelijke sfeer: dát zijn de dingen die ervoor zorgen dat het centrum uitblinkt. Je kunt er terecht voor oncologiefysiotherapie, oedeemtherapie, orofaciale fysiotherapie, neurorevalidatie, revalidatie na bijvoorbeeld een blessure of ongeluk, manuele therapie, dry needling, medische shiatsu, medische fitness en beweeggroepen.

Ann Taveirne Centrum Fysiotherapie & Revalidatie
Umbriëllaan 7-9 | 1702 AJ Heerhugowaard | 072-5725744 |
info@anntaveirne.nl | www.anntaveirne.nl
Deel dit artikel