hoofdpijn

Hoofdpijn door rugproblemen?

15 december 2021
267
267
0

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Twee derde van de bevolking geeft aan daar met enige regelmaat aan te leiden. Hoofdpijn of migraine kent vele oorzaken. Maar bij langdurige hoofdpijn zou het eigenlijke probleem wel eens lager kunnen liggen, in de nek of de rug. Chronische rug- of nekproblemen kunnen hardnekkige spanningshoofdpijnen en zelfs migraine veroorzaken.

Complex systeem

Ons lichaam is een zeer complex systeem, waarin vele kleine radertjes in elkaar grijpen. Wanneer een van die radertjes niet meer volledig functioneert, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. Maar door de complexe manier waarop ons lichaam functioneert, kunnen die problemen ook op een heel andere plek in het lichaam hun oorsprong hebben.

Verbanden tussen hoofd- en rugpijn

Wanneer je regelmatig aan spanningshoofdpijn of migraine lijdt, dan kan het helpen om ook eens nauwkeurig naar de rug en de nek te kijken. Wanneer bijvoorbeeld er een scheefstand is in de rug of de nek, dan kan dat leiden tot blokkades in de doorvoer van energie. Door de scheefstand van de schouders en een scheefstand van het bekken staat het hoofd scheef op de romp en dat kan tot veel spanning in de nek en het hoofd leiden.

Geen spanning meer

In de praktijk heb ik al meerdere keren meegemaakt dat na de Geestelijke Oprichting er niet alleen een rechtstand was van het totale skelet, maar dat er veel meer gebeurde, zoals het verdwijnen van hoofdpijn en migraine. Het hoofd staat recht en er hoeft geen spanning geleverd te worden om het hoofd rechtop te houden.

Andere oorzaken

(Hoofd)pijn is een signaal van het lichaam en…. de ziel! Hoofdpijn en migraine gaan vaak samen met rugklachten. Maar er kan ook een psychische oorzaak aan ten grondslag liggen, of dat de oorzaak op een diepere laag ligt, namelijk de ziel. Het hoofd staat in directe samenhang met ons ‘zijn’. Verschillende psychische oorzaken kunnen leiden tot hoofdpijn. Bijvoorbeeld dat je niet genoeg aandacht aan jezelf schenkt, of niet goed weet welke richting je in het leven op zult gaan. Soms maakt je jezelf verwijten of je verlangt te veel van jezelf. Uitdrukkingen zeggen hierbij heel veel:
– ‘ik loop met de kop tegen de muur’
– ‘ik breek mijn hoofd erover’
– ‘ik krijg het niet uit mijn hoofd’
– ‘ik heb er een hard hoofd in’
– ‘mijn hoofd zit vol’

Blokkades opheffen

Fysieke, emotionele en mentale blokkades kunnen voor hoofdpijn zorgen. Er kan te veel spierspanning opbouwen in de rug of de nek, waardoor de levensenergie niet goed meer kan stromen. De Geestelijke Oprichting zorgt dat het hoofd, en de halswervels weer recht op elkaar staan en dat de energie weer vrij kan stromen door de wervelkolom. De Geestelijke Oprichting zorgt ervoor dat het lichaam en geest weer in balans zijn. Dat het lichaam recht staat en de mens tot zijn of haar recht kan komen.

In mijn praktijk

In mijn praktijk bied ik naast de Geestelijke Oprichting ook coaching en massages aan. Een ontspanningsmassage met etherische oliën kan verlichting geven. Hebben we dan de mogelijke oorzaken van hoofdpijn en migraine gehad? Nee, want ook voedingsmiddelen kunnen een trigger zijn voor hoofdpijn. Voedselintolerantie voor bepaalde stoffen in ons eten kunnen ook aanleiding zijn tot hoofdpijnaanvallen. Ook kunnen er andere oorzaken zijn. Raadpleeg altijd een arts. Kom naar de praktijk om te ervaren welke behandeling het beste bij jou past!

Meer weten?

Ways of Healing is een praktijk voor alomvattende heling en bewustwording. Geestelijke Oprichting is onder andere effectief bij chronische rugklachten, bekkenscheefstand, spierspanning, knie- en voetproblemen en meer.

Ways of Healing
Korengracht 1 | 3262 CD Oud-Beijerland | 06-15127362 |
info@ways-of-healing.nl | www.ways-of-healing.nl/nl/
Deel dit artikel