Gedachten en ziekte

De invloed van gedachten op het lichaam

19 augustus 2021
128
127
0

Hoe je de wereld ervaart is grotendeels gebaseerd op wat je denkt en voelt. Je zou kunnen stellen dat onze wereld is hoe je ertegenaan kijkt. Daarom is het zo belangrijk bewust te zijn van onze gedachten. In het vorige artikel besprak ik hoe waardevol en krachtig positieve gedachten zijn. Positieve en negatieve gedachten hebben een grote impact, zowel fysiek als mentaal.

Leren uit ervaringen

Met onze gedachten en gevoelens scheppen we voortdurend realiteiten en daarmee ons lot. Maar ieder mens is uniek en ontwikkelt zich dus ook heel persoonlijk. Ieder maakt zijn eigen, unieke persoonlijke ervaringen door waarop bepaalde keuzes gebaseerd zijn. En daarbij horen ook omwegen, tegenslagen en negatieve gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen kunnen aanknopingspunten zijn om verder te leren en te ontwikkelen. Immers, vaak leer je juist door de moeilijke levensomstandigheden, of zware ziekten meer, dan wanneer we een zorgeloos leven hebben. Bovendien krijgt ieder wat hij nodig heeft.

Invloed op lichaam

Maar het lukt niet altijd op deze positieve voet naar het leven te kijken. Negatieve gedachten-en gevoelspatronen kunnen invloed hebben op ons lichaam. Zo kunnen er ontstekingen, pijn of spierspanningen ontstaan en heeft het zijn uitwerking op de wervelkolom. Vaak komen negatieve gedachtenpatronen ook in onze houding tot uitdrukking. Als je bijvoorbeeld enkel met ziekte en negativiteit bezig bent, dan zal je lichaam dat precies zo overnemen.

Diepere oorzaak

Ziekten staan daarom niet op zichzelf, meestal ligt er een diepere oorzaak achter. Het gaat om je ziel. Helaas gaan we hier vaak aan voorbij. Willen we alles perfect doen: gezonde voeding, sport, de juiste voedingssupplementen, massages… Maar daarbij vergeten we één ding, het ondergeschoven kindje, namelijk: de eigen ziel en de gedachtenpatronen, die men door het leven heen heeft opgebouwd en waarin we geloven.

Neem de verantwoordelijkheid

De mens is zelf verantwoordelijk hoe hij of zij denkt en doet en dat heeft dus ook zijn uitwerking. Als je je eigen verantwoordelijkheid niet neemt, dan ontstaan er lichamelijke klachten. Maar denk je aan het goede, dan gaat het je ook goed of en gaat het misschien wel direct beter. Er is een spreekwoord, dat zegt: ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Daaruit blijkt het belang van goed voor jezelf te zijn en de tijd voor jezelf te nemen.

Zelfheling door gedachten

Zelfheling door de kracht van gedachten is dus mogelijk! Als je positief bent, kun je veel meer dan je denkt. Niet voor niets zegt men, en zei Jezus: ‘Als je geloof hebt, kun je bergen verzetten!’ En zo kan de instelling van de mens ook zorgen voor heling, zelfs van ernstige ziekten. Maar het is niet gemakkelijk om de instelling van de mens en de eigen gedachten van de mens te veranderen.

Krachten activeren

Daarom is het belangrijk om de zelfhelingskrachten te activeren. Dat begint bij een bewustzijn dat gedachten kunnen helen. En precies zo kunnen gedachten het lichaam beïnvloeden, zowel in de negatieve als in de positieve richting. Daarmee bedoel ik: het kan ziek maken maar het kan hem of haar ook helen.

Inspiratie

Misschien kan het volgende citaat uit de Talmoed je inspireren:
Let op je gedachten, want ze zullen je woorden worden
Let op je woorden, want ze zullen je daden worden
Let op je daden, want ze zullen je gewoontes worden
Let op je gewoontes, want ze zullen je karakter worden
Let op je karakter, want het zal je lot worden.
Alles kan veranderd worden, als je dat vanuit je diepste ziel verlangt.

Over Ways of Healing

Heb jij last van bepaalde lichamelijke klachten of belemmerende gedachten? Dan ondersteun ik je graag aan de hand van Geestelijke Oprichting. Geestelijk helen is geen werkwijze in medische zin, maar een spirituele werkwijze. Ik vervang daarom ook geen arts of medische behandeling. Naast de Geestelijke Oprichting geef ik ook levensadvies en andere spirituele behandelingen. Graag help ik je om je eigen weg te kunnen bewandelen, bevrijd en in harmonie.

Meer weten?

Ways of Healing is een praktijk voor alomvattende heling en bewustwording. Geestelijke Oprichting is onder andere effectief bij chronische rugklachten, bekkenscheefstand, spierspanning, knie- en voetproblemen en meer.

Ways of Healing
Korengracht 1 | 3262 CD Oud-Beijerland | 06-15127362 |
info@ways-of-healing.nl | www.ways-of-healing.nl/nl/
Deel dit artikel