wellness

Van wellness naar selfness

26 april 2018
360
361
7

Wellness legt de nadruk op het lichamelijke welzijn, bij ‘selfness’ ligt de aandacht op de persoonlijke ontplooiing en zelfverwezenlijking en maakt plaats voor (zelf)bewustwording. Selfness is zowel op het lichaam als op de geest gericht. Zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten.

Rust

EzraNoah: ‘Heb ook jij zo’n behoefte aan stilte, even een moment voor jezelf? ‘Nood’ hebben aan stilte waar je er haast niet onderuit komt? En je tóch laten opslokken door het leven om je heen met het excuus: ‘Ik wil wel, maar druk, druk, druk en geen tijd’?

Synergie

Anno 2018 heerst er een kosmische energie: synergie die ons uitnodigt tot anders leven. Het woord ‘synergie’ is afgeleid uit het Griekse ‘synergia’, dat ‘samenwerking’ betekent. Het is de tijd van verbinden: verbinding maken met jezelf en met ‘al wat is’, het grotere geheel.

Stilte

Velen hunkeren naar stilte. Het is als het ware een ‘roep’ van binnenuit, waar je eigenlijk niet meer omheen kan. Een diep verlangen naar stilte, waar je als het ware naartoe getrokken wordt. Waar komt dit verlangen vandaan? Waarom juist nú? Wat heeft het je te zeggen? Dit is het mysterie van de ziel, een roep van de ziel. De roep van je nieuwe ‘ik’.

Ziel

Een verlangen naar stilte, omdat het nú de tijd is om deze weg te volgen. Het is jouw inwijdingsweg om met de heilige stilte van je ziel in verbinding te komen:

  • om je ware zelf, je nieuwe ‘ik’ te ontmoeten
  • om te accepteren wie je werkelijk bent
  • om vrij te worden van alle ballast, je rugzak ledigen
  • om in eenheid te komen met je nieuwe ‘ik’

Innerlijke zelf

In mijn visie is meditatie, mindfulness, een zoektocht naar je innerlijke zelf, de essentie die jouw kern is waarin alles verborgen ligt. Het is vooral de moed krijgen om veranderingen toe te laten, om niet alleen lichamelijk volwassen te zijn, maar ook ‘geestelijk’, waardoor je eerst met jezelf een liefdesrelatie aangaat.

Wie ben ik?

Onder directe begeleiding van mijn geestelijke leiding ondersteun ik je op de meditatie- en bewustwordings- bijeenkomsten in je unieke ontwikkeling: jouw ge-open-baarde nieuwe ‘ik’. Ben jij er klaar voor om je oude ik af te leggen en je nieuwe ‘ik’ te zijn?

Meer weten?

De Gouden Vlam is een praktijk voor spirituele en esoterische ondersteuning. Je kunt er terecht voor consult en meditatie.

De Gouden Vlam
Deel dit artikel