2020

Een nieuwe start in 2020

23 december 2019
149
148
8

Een gezonde leefstijl ontwikkelen doe je niet zomaar. Gelukkig is een klein begin snel gemaakt. Ontdoe je omgeving langzaamaan van ongezonde verleidingen. Breng structuur aan in je leven en je zult zien dat je veel beter in staat bent om gezonde keuzes te maken. Reset je gedragspatroon voor een betere gezondheid in 2020 met onderstaande tips.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis staat gelijk aan een opgeruimde geest. Door de jaren heen stapelt de rommel om je heen zich op. Dit zorgt onbewust voor chaos. Door je leefomgeving te declutteren, ruim je automatisch de drukte in je hoofd op. Zo word je productiever en ben je sneller geneigd om gezondere keuzes te maken. Maak 2020 het jaar van de grote schoonmaak en je merkt gelijk verbetering in je algehele gezondheid. Trek de keukenkastjes open en de troep komt je tegemoet. Er is werk aan de winkel! Tijd om je handen uit de mouwen te steken.

Overvolle kasten

De lades van je thuiskantoor zitten inmiddels overvol. Om van die zolder of schuur nog maar niet te spreken. Als je om je heen kijkt, zie je de resultaten van je koopdrang. Heb je al die kleren nodig? Ga je die boeken écht nog lezen? Pak een vuilniszak en gooi alle overbodige spullen weg, Marie Kondo-stijl. Maak vervolgens een plan voor jezelf om geen onnodige dingen meer te kopen. Deze filosofie geldt ook voor snacks. Probeer geen ongezonde snacks in huis te hebben. Een gezond lichaam begint met een gezonde omgeving. Zo raak je niet in de verleiding als je in een zwakke bui bent en grijp je sneller naar een gezond alternatief.

Vul je koelkast opnieuw

Maak alle restjes op, totdat je een lege koelkast hebt. Die kan ook wel een reinigingsbeurt gebruiken, dus haal de schone lap maar weer tevoorschijn. Ga daarna naar de supermarkt met een boodschappenlijst vol goede intenties. Sla voldoende fruit, groente, eiwitten en granen in. Plan vooraf welke maaltijden je die week wilt eten. Als je vaak geen zin hebt in koken, bereid dan meerdere maaltijden tegelijk voor of maak grotere porties, zodat je de rest in kunt vriezen voor een ander moment.

Een ritme opbouwen

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Werk aan je timemanagement door overzicht te houden over je openstaande taken. Begin je to-do-lijstje langzaam af te werken. Doe eerst de dingen waar je tegenaan zit te hikken. Waarschijnlijk kosten ze minder tijd dan gedacht. Door klussen af te handelen die je lang hebt uitgesteld, krijg je gelijk de smaak te pakken. Je krijgt er meer zelfvertrouwen en een gevoel van voldoening door. Het wordt dan makkelijker om je te storten op grotere projecten.

Hulp bij een gezonde leefstijl

Wil je het roer omgooien, maar lukt het je niet alleen? Heb je meer begeleiding nodig bij het veranderen van je gedragspatroon? Bij A Love 4 Health word je door een professionele gewichtsconsulent en voedingsadviseur geholpen om de nodige stappen te zetten naar een gezonde leefstijl. Neem contact op met Miranda en binnen de kortste tijd staat er een verbeterde versie van jezelf, die automatisch gezonde keuzes maakt.

Meer weten?

A Love 4 Health geeft informatie, adviseert, motiveert en begeleidt mensen naar een gezonder gewicht door een gezondere leefstijl. De focus ligt niet op het diëten, maar op het creëren van een nieuwe lifestyle. Samen met jou!

A Love 4 Health
Crispijnstraat 44 | 2513 SJ Den Haag | 06-41247732 |
[email protected] | www.alove4health.nl
Deel dit artikel