moe

Altijd moe? Orthomoleculaire therapie is de oplossing

22 juni 2020
135
136
0

Het is een stressvolle tijd, er gebeurt veel in de wereld en je maakt je mogelijk veel zorgen. Niet zo vreemd dat je je dan wat vermoeid voelt. Het hoort er een beetje bij... Toch? Vaak spelen externe factoren wel een rol bij een vermoeid gevoel, maar nog veel vaker is voeding de grootste boosdoener. En zeker wanneer we niet helemaal lekker in onze vel zitten en grijpen naar ongezonde troostsnacks, kan dat onze vermoeidheid alleen maar 'voeden'.

De juiste bouwstenen

Voor een goede gezondheid zijn de juiste bouwstenen essentieel. Een gebrek aan voedingsstoffen kan namelijk de aanmaak van energie in je lichaam verstoren. Essentiele bouwstenen kun je vinden in voeding, maar wanneer je dus niet de juiste voeding binnenkrijgt, heb je ook minder energie. En wanneer je minder energie hebt, heb je ook geen puf om je te verdiepen in gezond eten. Je komt zo als het ware in een vicieuze cirkel terecht. Maar hoe zit dit precies?

Trage stofwisseling

Voedingsstoffen zijn belangrijk voor onder andere je stofwisseling, je afweersysteem en lichamelijk herstel. Zo zijn er een hoop vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren waar je niet zonder kan. Wanneer je deze niet binnenkrijgt, kun je op verschillende gebieden klachten krijgen. Vermoeidheid is daar een voorbeeld van. Een trage stofwisseling heeft dan als gevolg dat je cellen onvoldoende glucose krijgen. Hier word je heel moe van.

Suikers en koolhydraten

Daarnaast is een veel voorkomende reden van vermoeidheid een te veel aan eten met toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten. Je krijgt hier op korte termijn wel veel energie van, maar wanneer deze suikers en koolhydraten zijn uitgewerkt, krijg je juist een enorme dip. Je gaat je dan extra moe voelen. Je alvleesklier moet dan namelijk veel insuline aanmaken dat je cellen genoeg glucose krijgen. Dit is een vermoeiend proces voor je lichaam.

Oplossing

De oplossing ligt in orthomoleculaire geneeskunde. Deze vorm van geneeskunde gaat uit van het feit dat voeding een geneeskundige rol vervult. Het heeft als doel om zoveel mogelijk goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Op die manier kunnen de verschillende systemen in je lichaam weer in balans gebracht worden en kunnen lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, verminderen of zelfs helemaal verholpen worden.

Orthomoleculaire therapie

Jennifer van Vitaal en Gezond biedt daarom orthomoleculaire therapie. Ze kijkt dus niet alleen naar de juiste voeding voor jouw lichaam, maar ook stressreductie en verandering van leefstijl zijn hier onderdeel van, eventueel aangevuld met natuurlijke supplementen voor een extra boost. Jennifer: ‘Wel 95% van de vele gezondheidsklachten, waaronder vermoeidheid, heeft te maken met onze voeding. De oplossing kan daar dus in veel gevallen gevonden worden. De basis is daarom ook; de juiste voedingsstoffen op de juiste plek krijgen zodat ons lichaam zichzelf kan herstellen.’

Meer weten?

Wil jij van je vermoeidheid af en meer te weten komen over de mogelijkheden van orthomoleculaire geneeskunde en therapie? Jennifer van Vitaal en Gezond helpt je graag verder. Ze is gespecialiseerd in voeding, darmen, orthomoleculaire therapie, vitaliteit en stresscounceling. Het is dus helemaal niet nodig om met klachten te blijven rondlopen!

Meer weten?

Orthomoleculair therapeut Jennifer Steevensz: 'Mijn specialisaties zijn voeding, orthomoleculaire therapie, vitaliteit en stresscounceling. Optimale gezondheid gaat veel verder dan voeding en beweging alleen. Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou!'

Vitaal en Gezond
Heilige weg 27 | 8861 CZ Harlingen | 06-23886557 |
| www.vitaalengezond.nl
Deel dit artikel