vermoeidheid

Weg met vermoeidheid, ga weer vol energie door het leven

7 december 2017
546
948
2

Heb je last van vermoeidheidsklachten (chronische vermoeidheid, ME) en kan de reguliere geneeskunde je niet echt verder helpen, dan zou je eens een afspraak kunnen maken bij een orthomoleculair therapeut. 'Ortho- wátte?' Schrik niet van deze moeilijke woorden; hier volgt een lesje.

Juiste moleculen

Het woord ‘ortho’ is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘juist’. ‘Moleculair’ slaat op ‘wat betreft moleculen’. Voeding is bedoeld om je lichaam de juiste moleculen te geven, in de juiste hoeveelheden en in de juiste verhoudingen. Het juiste voedingspatroon beschermt je tegen ziektes en houdt je in goede gezondheid.

Vermoeidheid die blijft

Voeding is de brandstof van je lijf. Het kan zijn dat je te weinig brandstof opneemt of dat jij de brandstof opneemt die eigenlijk verkeerd voor je is. Je kunt dan nóg zo goed bezig zijn in de sportschool en elke dag zorgen dat je genoeg slaapt: wanneer je voeding niet goed is, dan is de kans groot dat je zo moe blijft. Misschien neem jij de voeding tot je waar je moe van wordt, zoals voeding die de darmen irriteert en daardoor veel energie vraagt van je lichaam. Zelfs in het geval dat je al best verantwoord en biologisch eet, kan het zijn dat je te weinig mineralen en vitaminen binnenkrijgt.

Voeding verbeteren

Wanneer je weet aan welke voedingswaarden jij een tekort hebt, krijg je te horen voor welke voeding voor jou het beste geschikt is en eventueel kunnen we dit aanvullen met voedingssupplementen. Elk lichaam is natuurlijk anders, dus de optimale voedingssamenstelling verschilt per persoon. Een orthomoleculair therapeut kan je helpen om een voedingsplan op te stellen dat bij jou past en waarmee je meer energie krijgt.

Hoe ziet het consult eruit?

Bij orthomoleculair therapeut Sabine Slob (red.) leer je onder begeleiding je huidige voedingspatroon om te zetten naar een evenwichtig, compleet voedingspatroon. Tijdens de eerste intake vertel je waarom je niet lekker in je vel zit en bekijken jullie je huidige voedings- en levensstijl.

Analyse

Daarna wordt een ‘levendbloedanalyse’ gedaan. Deze analyse van de bloedcellen laat zien welke voedingstekorten er zijn en welke organen extra aandacht nodig hebben. Bij vermoeidheidsklachten is zo’n analyse extra leerzaam: hiermee kunnen oorzaken worden blootgelegd waar je anders misschien niet aan zou denken.

Voedingsadvies op maat

Aan de hand van de bloedwaarden en andere gezondheidsgegevens wordt vervolgens het voedingsadvies opgesteld. Het doel van orthomoleculair therapeut Sabine Slob is dat jij weer vol energie en klachtenvrij door het leven kunt gaan.

Meer weten?

Sabine Slob is eigenaresse van OrthoVivo. De gezondheidspraktijk in Rijen biedt orthomoleculaire therapie. Sabine geeft gerichte analyses en therapie waarmee jij je lange termijn doelen kunt bereiken. Geen maatwerk, maar individueel maatwerk.

OrthoVivo
Marga Klompélaan 31 | 5122 BN Rijen | 06-16007103 |
[email protected] | www.orthovivo.nl
Deel dit artikel