astaxanthine

Astaxanthine – je persoonlijke bodyguard!

19 maart 2019
764
763
1

Je kent herkent het vast wel: het branderige gevoel in je ogen en een beginnende hoofdpijn wanneer je te lang voor je beeldscherm hebt gewerkt. Is hier iets aan te doen? Als het aan astaxanthine ligt wel! Dit rode stofje bevat een enorme hoeveelheid beschermende stoffen voor je ogen, hersenen en zelfs je huid! Wat is astaxanthine en waarom wordt het door veel experts het supplement van de 21e eeuw genoemd?

Caspar Beukema

Wat is astaxanthine?

Dr. Oz noemde astaxanthine ooit eens het beste supplement waar nog niemand van gehoord heeft. Maar wat is het nou precies? Astaxanthine is een rood stofje, een carotenoïde om precies te zijn en familie van het oranje bètacaroteen in wortelen. Zalm, forel en flamingo’s danken er hun roze kleur aan. Dat komt omdat ze alg eten die van nature veel astaxanthine bevat. Maar we hoeven zeker geen flamingo te zijn om gebruik te maken van deze bijzondere stof!

Antioxidant

Astaxanthine is de meest krachtige antioxidant die we kennen. Dat komt omdat het rode stofje zowel in water als vet oplosbaar is en daarmee onze hersenen en ogen op het diepste niveau kan binnendringen. Astaxanthine komt namelijk in de celmembraan zelf komt en is versterkend, vergelijkbaar met stalen bewapening in een betonnen muur.

Goed voor je ogen!

Het rode pigment van deze stof concentreert zich in de ogen en huid waardoor het oog beschermd wordt tegen UV licht. De huid is hiermee beter bestand tegen de schadelijke inwerking van zonlicht. Het is ook preventief goed in te zetten tegen staar (cataract en glaucoom) en maculadegeneratie. Een onderzoek tegen vermoeide en branderige ogen, wazig zien en uitbreidende hoofdpijn, waarbij 4 weken lang 6 mg per dag gebruikt werd, liet 46% vermindering van de klachten zien. Wel zo fijn als je lang naar een scherm moet staren of staar in de familie voorkomt.

Astaxanthine beschermt het cholesterol

Cholesterol is een belangrijke stof om hormonen en vitamine D van te maken. Maar als het cholesterol te hoog is kan het reageren met zuurstof en beschadigen. Er is geen hogere bescherming dan astaxanthine voor het kwetsbare cholesterol. Hiermee voorkom je ongewenste oxidatie wat veel ellende kan besparen voor je bloedvaten.

Ontstekingsremmer

Als je vaak moe wordt vlak na de maaltijd heb je waarschijnlijk een ontsteking als gevolg van je maaltijd. Dit is erg vervelend want het haalt je productiviteit serieus naar beneden. Of dit zo is kun je testen door je hartslag te meten: wanneer je 10 slagen verhoging krijgt vergeleken met voor de maaltijd is het een ontsteking. Meestal gebeurt dit na het eten van vlees, zuivel of brood. Astaxanthine gaat dit effect tegen wanneer je het met je maaltijd inneemt waardoor je weer energiek aan de slag kunt.

Je persoonlijke bodyguard!

Astaxanthine is niet alleen een sterk anti-aging middel voor je huid maar voor je hele lichaam. Van je spieren tot je ogen: astaxanthine is je persoonlijke bodyguard! Laat je goed informeren over een degelijke kwaliteit product bij een adviesdrogisterij zoals De Rode Pilaren. Daar staat een team met ervaren productadviseurs voor je klaar om je van helder advies te voorzien!

Meer weten?

Bij de Rode Pilaren ben je aan het juiste adres voor gezondheid, uiterlijke verzorging, afslanken, gezonde voeding, sportvoeding en supplementen. 'Bewust omgaan met voeding en beweging is de belangrijke boodschap van De Rode Pilaren.

De Rode Pilaren
Lange Delft 121 | 4331 AM Middelburg | 0118-639905 |
| www.derodepilaren.nl | www.gaperfolder.nl
Deel dit artikel