gezond

Lekker in je vel met een gezond gewicht

8 februari 2018
260
271
0

Sommige mensen doen er alles aan om van hun overgewicht af te komen. Ze Sonja Bakkeren wat af, ze tellen de hele dag door calorieën of sporten tot ze er bijna bij neervallen. En het resultaat is nihil of slechts tijdelijk. Dat komt doordat hun hormoonhuishouding uit balans is en met deze drastische maatregelen ook blijft. Het kan echt anders!

Gewicht verliezen

Metabolic Balance® is de methode waarmee je blijvend gewicht verliest en dat meteen een cadeautje is voor je gezondheid. Hoe dat kan? Omdat het zich richt op een optimale hormoonbalans.

Jojo-effect

Hormonen zijn signaalstoffen die ook de processen regelen die met je gewicht samenhangen. Denk aan je eetlust, stofwisseling, vetopslag en -verbranding. Dat verklaart waarom blijvend afvallen vaak zo moeilijk is en het bekende jojo-effect optreedt: het systeem hapert. Breng je dat weer terug in balans, dan ontstaat vanzelf een gezond gewicht dat je bovendien behoudt.

Verstoorde hormonen

Het groeihormoon is een voorbeeld van een hormoon dat verstoord is bij mensen met overgewicht. Dit hormoon is verantwoordelijk voor zowel het afbreken van vet in je lichaam als de opbouw en het behoud van organen en spieren. Andere hormonen beïnvloeden het groeihormoon. Zo regelt insuline het niveau van je bloedsuiker en serotonine regelt onder de andere de behoefte aan eten.

Aankomen

Wanneer het evenwicht tussen insuline en serotonine verstoord is, omdat je verkeerde dingen eet of veel stress hebt, maakt je lichaam te weinig groeihormoon aan. Het voedsel dat je eet wordt daardoor omgezet in vet in plaats van in energie en je spiermassa neemt af. Als gevolg hiervan blijf je aankomen. Dit is een van de redenen waarom afvallen vaak niet lukt. Pas wanneer je hormoonstofwisseling in balans is, verlies je succesvol gewicht.

Persoonlijke voedingsplan

Het Metabolic Balance®-programma helpt en ondersteunt mensen bij wie de stofwisseling en de hormoonhuishouding uit balans is. De optimale voedingssamenstelling verschilt van persoon tot persoon. Ieder lichaam is tenslotte weer anders. Met dit programma zet je onder begeleiding je huidige voedingspatroon om naar een evenwichtig en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is je persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van 34 actuele bloedwaarden en je gezondheidsgegevens.

Blijvende resultaten

Sabine Slob is een ervaren orthomoleculair voedingstherapeut en gecertificeerd Metabolic Balance®-begeleidster. Inmiddels heeft zij in de afgelopen jaren al meer dan honderd mannen en vrouwen begeleid naar een nieuwe leefstijl. Hun hormonale balans is hersteld en hun gezondheid is beter dan ooit, met als gevolg dat ze hun ideale gewicht hebben bereikt. De resultaten zijn blijvend.

Meer weten?

Sabine Slob is eigenaresse van OrthoVivo. De gezondheidspraktijk in Rijen biedt orthomoleculaire therapie. Sabine geeft gerichte analyses en therapie waarmee jij je lange termijn doelen kunt bereiken. Geen maatwerk, maar individueel maatwerk.

OrthoVivo
Marga Klompélaan 31 | 5122 BN Rijen | 06-16007103 |
[email protected] | www.orthovivo.nl
Deel dit artikel