herinnering

Een tastbare herinnering in een sieraad

17 mei 2019
777
776
3

In een mensenleven maak je zoveel bijzondere dingen mee. Verdrietige ervaringen, zoals afscheid of rouw, maar ook heel mooie gebeurtenissen. De geboorte van een kind, het slagen voor je eindexamen, een tienjarig vriendschapsjubileum, een mooie reis... Zo'n herinnering draag je met je mee. Sommige herinneringen bieden troost, anderen maken je aan het lachen, of je haalt kracht uit een herinnering. Het is mooi als je die herinnering tastbaar kunt maken, zodat het een rol kan blijven spelen in jouw leven van alledag.

Draag je herinnering bij je

Een sieraad kun je altijd bij je dragen. En van heel veel soorten sieraden kun je een herinnering maken. Zo kun je er as in verwerken, of een haar, persoonlijk briefje of een object afkomstig uit een ver oord. Stel dat je een prachtige reis hebt gemaakt door Australië en deze reis wil vereeuwigen. Een fotoboek kun je moeilijk permanent in je handtas meenemen. Maar neem een schelpje of steentje mee, en laat het verwerken in een ring of hangertje naar jouw smaak. Op deze manier heb je echt een uniek sieraad, geïnspireerd op jouw verhaal. Telkens wanneer je je hand bekijkt, of je hanger in de spiegel ziet, denk jij weer aan die prachtige vakantie en kun je er weer tegenaan!

Sieraden

Wat voor sieraden kun je allemaal laten maken?

  • assieraard van oud goud
  • van meerdere ringen twee ringen maken
  • vervangen van een verloren ring
  • hanger met bijzondere betekenis
  • trouwringen omsmelten
  • sieraden van onedel materiaal in zilver na laten maken
  • sieraad met symbolische betekenis
  • vriendschapsringen
  • oud goud omsmelten
  • extra sprankeling in bestaande sieraden toevoegen

Jouw verhaal

Want hoe leuk is het om met een persoonlijk verhaal te kunnen komen wanneer iemand vraagt waar jouw sieraad vandaan komt? Herinneringssieraden zijn geen standaard sieraden, en ontlokken dus snel een interessant gesprek. Dit type sieraad wordt ontworpen en gemaakt op basis van jouw persoonlijke verhaal, wens, stijl en budget. Zo kun je zelf een ontwerpidee aandragen, maar wordt je daar natuurlijk ook bij geholpen en geadviseerd op het gebied van edelsteen- en materiaalkeuze en de juiste maat. Nadat al je wensen in kaart zijn gebracht wordt er een schets, tijdsplanning en prijsopgave gemaakt. Daarna wordt jouw unieke sieraad gemaakt.

Wat is er mogelijk?

Er is daarbij heel veel mogelijk. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht een sieraad te ontwerpen voor jouw geslaagde zoon of dochter? Zo’n mijlpaal mag natuurlijk gevierd en herdacht worden. En er is weinig meer bijzonder dan een speciaal ontworpen ‘trotsring‘ voor jou knappe kind. Laat de ring graveren met een speciale boodschap. Een creatief idee is om een speciaal woordje of boodschap om te zetten in speciale tekens. Zo is de ring voor de buitenwereld gewoon een bijzondere ring, terwijl jij precies weet wat het sieraad ‘zegt’. Een herinneringssieraad kan ook zijn om een persoon te herdenken. In dat geval kan as gebruikt worden. De as kan verwerkt worden in zogenaamde assieraden, dit kan een hanger zijn die aan een collier wordt gedragen, maar bijvoorbeeld ook een ring. Het bakje waarin de as verwerkt is wordt onzichtbaar in het sieraad verwerkt mocht dat gewenst zijn. Deze assieraden kunnen van nieuw materiaal, maar ook van een ouder sieraad gemaakt worden.

Op Goud Geluk

Bij Op Goud Geluk kun je dit soort bijzondere sieraden vinden, met de mooiste kleuren edelsteen, diamantjes of glanzende parels. Sieraden worden doorgegeven en vertellen altijd een persoonlijk verhaal. Daarom zijn ze lief, stoer of elegant, zijn ze eenvoudig of juist klassiek. Doordat het unieke stukken zijn is er voor ieder wat passends te vinden, of iets passends te maken. En dat altijd op ambachtelijke wijze en met natuurlijke materialen.

Meer weten?

Bij Op Goud Geluk ben je aan het juiste adres voor herinneringssieraden op maat. De goudsmederij heeft een grote collectie ringen, oorbellen, armbanden, hangers en colliers.

Op Goud geluk
Workumstraat 37 | 8244 EJ Lelystad | 06-28314412 |
info@opgoudgeluk.nl | www.opgoudgeluk.nl
Deel dit artikel