haarwerk

Zelfverzekerdheid is een feit

20 december 2021
84
83
0

Er kunnen vele redenen zijn waarom je te maken krijgt met haarverlies en kaalheid. In veel gevallen heeft het te maken met ziekte en medicatie. Haarverlies heeft vaak veel impact. Zo kan het zijn dat je jezelf niet meer herkent wanneer je in de spiegel kijkt. Een mooi en goed passend haarwerk is dan een fantastisch alternatief om de periode dat je zonder haar door het leven moet te overbruggen.

Feiten en fabels

Wanneer je in aanmerking komt voor een haarwerk, kan het best spannend zijn. Er komt van alles op je pad waar je mogelijk nog veel vragen over hebt. Bij Sikkenk haarspecialisten werken experts die je met rust en kundigheid kunnen helpen. Om alvast wat onduidelijkheden weg te nemen, bespreken zij hier een aantal feiten en fabels.

Fabel: Een pruik is hetzelfde als een haarwerk

Bij Sikkenk haarspecialisten kun je terecht voor een haarwerk. Vroeger werden haarwerken wel pruiken genoemd, maar daaraan kleeft een beeld van een ouderwetse, opvallende pruik. En dat terwijl moderne haarwerken niet van echt te onderscheiden zijn. Het gaas waarop het haar is bevestigd is mooi doorschijnend bij de scheiding en kruin, zodat het net lijkt of je echte haar uit de hoofdhuid komt.

Fabel: Een haarwerk is altijd van echt haar

Er zijn haarwerken van echt haar en van kunstvezel. In de meeste gevallen is er nauwelijks verschil zichtbaar, want beide typen haarwerken ogen zeer natuurlijk. De kunstvezelhaarwerken zijn erg gebruiksvriendelijk en in allerlei tinten en kapsels te verkrijgen. Het voelt lichter op het hoofd en na het wassen springt het meteen weer in model. En het prijskaartje valt in vergelijking tot echt haar voordeliger uit. Een haarwerk van echt haar voelt iets zwaarder aan, heeft een wat mattere uitstraling, maar moet na het wassen steeds opnieuw gestyled worden. Het prijskaartje van echt haar is afhankelijk van de haarlengte, maar altijd prijziger dan een kunstvezelhaarwerk. Ook zijn er haarwerken van een mix van echt haar en kunstvezel, om de voordelen van beide te combineren.

Feit: Je mag alle tijd nemen die je nodig hebt

Voor zo’n eerste afspraak wordt alle tijd genomen. Bij Sikkenk haarspecialisten wordt uitsluitend op afspraak gewerkt, zodat er genoeg tijd en aandacht is en je niet gestoord wordt. Dat is wel zo prettig, voor sommige mensen is het uitzoeken van een haarwerk best confronterend en emotioneel. Daarom mag je ook altijd iemand meenemen naar de afspraak.

Feit: Vaak wordt een haarwerk (deels) vergoed

Als je te maken hebt met haarverlies, kom je bijna altijd in aanmerking voor een vergoeding voor een haarwerk. Wanneer je een verwijzing hebt van je huisarts of behandelend arts, keert de zorgverzekeraar een bepaald bedrag uit voor de aanschaf van een haarwerk. Een aanvullende verzekering kan dit bedrag verder aanvullen. Hoe hoog deze bedragen zijn, verschilt per verzekering. Daarnaast kun je bij een aantal verzekeraars ook een vergoeding krijgen voor de aanschaf van mutsjes en sjaals.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een haarwerk

De juiste kleur
De kleurkeuze is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een haarwerk nodig door plotseling haarverlies, opkomende kaalheid of chemokuur? Dan adviseren we je om een kleur te kiezen die het dichtst in de buurt komt van de haarkleur die je voorheen had.

Verschillende modellen
Onze haarwerken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Je kunt dus zelf bepalen of je een haarwerk met lang haar wilt of juist met kort haar. Wij adviseren hierbij altijd om een model te kiezen wat het gezicht goed laat uitkomen.

Passend laten maken
In bijna elk geval moet het gekozen haarwerk nog aangepast worden naar de vorm van je hoofd. Denk hierbij aan het knippen en/of uitdunnen van het haar en het corrigeren van de maat in de nek en bij het voorhoofd.

Meer weten?

Wist je dat je bij Sikkenk haarspecialisten voor veel meer terecht kunt dan voor haarwerken alleen? Met name voor, tijdens en na de chemotherapie kun je behoorlijk last van je hoofdhuid krijgen. Vraag eens naar een deskundige hoofdhuidanalyse om het juiste medicinale hoofdhuidverzorgingsproduct te kunnen gebruiken. Tevens kun je bij Sikkenk haarspecialisten beautyproducten, die helemaal puur en op natuurlijke basis gemaakt zijn, zoals speciale wenkbrauw make-up, natuurlijke deodorant en zonnebrandcrème op natuurlijke basis aanschaffen.

Sikkenk haarspecialisten
Wagenweg 122 | 2012 NH Haarlem | 023-5325883 |
| www.haarspecialisten.nl
Deel dit artikel