ongewenst gedrag

Verander ongewenst gedrag met NLP en hypnose

15 november 2019
189
188
4

Eigenlijk was je altijd al een flapuit. Toen je nog klein was, vond iedereen dat wel grappig. Er werd gelachen om jouw malle uitspraken. Later, toen je op school zat, werd dit overigens niet altijd meer door iedereen gewaardeerd. Vooral de leerkrachten waren er niet zo van gecharmeerd, maar je klasgenoten daarentegen wel. Je kreeg er als het ware een bepaalde status door. Jij durfde immers alles te zeggen en die bewondering stimuleerde jouw gewoonte om er zomaar wat uit te flappen nog eens extra.

Kwetsend

Inmiddels ligt je schooltijd alweer ver achter je, maar nog steeds denk je over het algemeen niet na voordat je iets zegt. Nu is er meestal niemand meer die daarom moet lachen. Integendeel: het komt zelfs voor dat je er mensen mee kwetst. Dat is al een keer zo uit de hand gelopen, dat het de vriendschap met je beste vriendin heeft beschadigd. Zonder erbij na te denken, heb je een stomme opmerking gemaakt, waarmee je haar ontzettend op haar ziel hebt getrapt. Ze kent je natuurlijk al jaren en weet hoe je bent, maar dit keer ben je gewoon te ver gegaan. Sindsdien is jullie vriendschap behoorlijk bekoeld. En dat doet pijn.

Niet tactvol

Of zoals laatst, op je werk, toen jij er een niet bepaald tactvolle opmerking tegen een klant uitflapte. Jouw ongewenst gedrag kwam je uiteindelijk zelfs op een officiële waarschuwing te staan. Achteraf zie jij ook altijd wel in dat zoiets niet kan, maar het gaat gewoon vanzelf. Zo ben je nu eenmaal. Daar kun jij toch niets aan doen?

NLP

Toch is dat een beetje te gemakkelijk. Als je écht wilt veranderen, weet ik zeker dat je het kunt. Simpel? Ja. Gemakkelijk? Nee, het zal niet eenvoudig zijn om een karaktereigenschap of gewoonte te veranderen, maar het is wél mogelijk. Met NLP kan ik je de tools aanleren om ongewenst gedrag van jezelf, te veranderen. En met hypnose gaat dit proces vele malen sneller.

Reset jezelf

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non-verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Het leert je herkennen wat jouw onbewuste, onderliggende patronen zijn en hoe deze leiden tot het gedrag dat je vertoont. Er is oefening voor nodig om je ‘oude ik’ af te leggen, jezelf te resetten en het nieuwe, gewenste gedrag in je leven te implementeren, maar het is wel de moeite waard. Het geeft je de regie over je eigen leven terug. Je gaat eindelijk je eigen leven leiden, in plaats van het leven van een ander te leven. Je gaat ook je eigen normen en waarden leren herkennen, vormen, om er vervolgens naar te gaan leven. Stel je eens voor: wat een bevrijdend gevoel zal dat voor je zijn, toch?!

Hypnose

En door middel van hypnose gaat dit vele malen sneller omdat je hiermee direct toegang hebt tot je onderbewuste. 95% van wat wij doen, doen we onbewust en dit gaat door middel van hypnose ineens met ons meewerken in plaats van tegenwerken vanuit een onbewust beschermingsmechanisme van vroeger. Het gedrag was toen functioneel, maar nu je ouder bent niet echt handig meer. Je hebt er alleen maar last van. Je zult nog altijd zelf de stappen moeten zetten, alleen gaat dit nu vele malen gemakkelijker en sneller, omdat we de, voor jou beperkende, overtuigingen die hier opgeslagen liggen, hebben getransformeerd naar voor jou werkende en functionele overtuigingen. Daarom werkt hypnose vele malen sneller en op een dieper niveau dan bijvoorbeeld cognitieve therapie.

Effectiever communiceren

NLP werkt zowel privé als op de werkvloer. Je leert effectiever te communiceren door eerst na te denken voordat je wat zegt. Dat zorgt voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je komt tot je eigen kern en een mooier cadeau kun je jezelf niet geven. Gun jezelf die innerlijke groei en die kracht! Kom op een respectvolle manier, voor alle betrokkenen, voor jezelf op, sta in je kracht en vanuit daar kan je zelfverzekerd en vanuit liefde reageren. Alleen jij kunt de keus maken om je leven écht, met bewustwording van wat je doet en hoe je dit doet, te veranderen.

Meer weten?

Ben jij op zoek naar persoonlijke coaching, ervaar jij disbalans in je leven, of heb jij o.a.last van verslavingen, allergieën of angsten? Je kunt bij Marion van Zijl terecht voor Bewustzijn/NLP coaching, hypnotherapie en healing in de regio Alkmaar.

Marion van Zijl
Ida Gerhardtstraat 76 | 1822 MH Alkmaar | 06-24780956 |
[email protected] | www.marionvanzijl.nl
Deel dit artikel