schone lucht

Schone lucht, schoon lichaam: boost je weerstand met oliën

6 mei 2020
109
109
0

Of je nu onder een risicogroep valt of niet, we kunnen allemaal wel een boost voor onze weerstand gebruiken. Maar wat kun je nog meer doen, behalve vitamines slikken, gezond eten, genoeg rusten en bewegen? Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar ook essentiële oliën kunnen je beschermen tegen virussen. Een goede luchtkwaliteit speelt namelijk een grote rol in je gezondheid.

Antivirale eigenschappen

Studies hebben aangetoond dat essentiële oliën antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben. Het verdampen van deze oliën zorgt ervoor dat de moleculen zich in de lucht verspreiden, wat microben zoals schimmels en bacteriën uit de weg ruimt. Dit zuivert de lucht, met gezondere luchtwegen tot gevolg. Je kunt zo vrijer ademhalen en de kans dat je ziekteverwekkende microben inademt wordt kleiner. Doordat het afweersysteem minder belast wordt, kun je je ook nog eens beter weren tegen deze ziekteverwekkers.

Luchtvervuiling

Plaatsen met veel luchtvervuiling kunnen ademhalingsklachten – en daarmee ook coronaklachten – verergeren. Dit geldt ook voor het binnenklimaat. De luchtkwaliteit in huis of op je werkplek is vaak slechter dan je denkt. Vaak zelfs slechter dan de buitenlucht. Nu je het grootste deel van de tijd binnenshuis doorbrengt, is het goed om hiervan bewust te zijn. Vocht, gebrek aan ventilatie, te veel of te weinig isolatie, huisstofmijt, sigarettenrook, chemische stoffen en microben dragen allemaal bij aan luchtvervuiling.

Productiviteit en sfeer

Essentiële oliën zijn dus een goed idee, of je nu thuis bent of op je werkplek. Naast de voordelen voor je gezondheid, ruikt je omgeving ook nog eens lekker fris. Daarnaast verhogen bepaalde geuren de geestelijke veerkracht en productiviteit. Etherische geuren prikkelen de zintuigen en hebben zo invloed op je stemming en de sfeer, afhankelijk van welke geur je kiest. Geuren als lavendel of kamille hebben een ontspannende werking en maken je zelfs mentaal alerter, terwijl Ylang Ylang juist zorgt voor een sensuele sfeer. Oliën die voor een aangename geur zorgen én luchtzuiverend werken zijn onder andere dennenolie, eucalyptus, pepermunt, akkermunt en citrus.

Natuurlijke stoffen

Er is wel een verschil tussen echt natuurlijke oliën en oliën die alleen het etiket bevatten. Veel oliën bevatten namelijk synthetische geurstoffen. Deze laatste categorie wordt vaak verkocht onder de noemer ‘natuurlijk’, maar bevat niet dezelfde gezondheidseffecten. Bij IQ Balance zorgen we daarom dat al onze producten van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn voorzien. Denk bijvoorbeeld aan Davos-kuurolie. Met grove dennenolie, eucalyptus, akker- en pepermuntolie is deze olie luchtzuiverend, afvoerend en ontsmettend. In een tijd waarin veel virussen in omloop zijn, is dit de ideale olie om te gebruiken. En het ruikt nog heerlijk verfrissend ook!

Etherische wonderolie

Een andere wonderolie die handig om in je medicijnkastje te hebben, is tea tree olie. De bladeren van de theeboom hebben namelijk een positief effect op bijna elk kwaaltje. Zo is vastgesteld dat deze etherische olie ontsmettende kwaliteiten bevat, die virussen, bacteriën én schimmels bestrijden. Door te inhaleren kun je verkoudheid verhelpen en uitwendig kun je hiermee wonden behandelen. Voeg bijvoorbeeld een paar druppels toe aan een (voeten)bad, luchtbevochtiger of een aromadiffuser. Of ga voor de oil pulling-methode: een mondspoeling met tea tree olie versterkt de weerstand in je mond en werkt ontstekingen en ziekteverwekkers tegen.

Over IQ Balance

Benieuwd geworden naar de natuurlijke geneeskracht van essentiële oliën? Je kunt dan bij IQ Balance terecht voor ons assortiment met hoogwaardige producten die een gezondheidsbevorderend of -ondersteunend effect hebben. Ook geven we je graag tips over hoe je jezelf het beste kunt beschermen en een betere weerstand kunt opbouwen. Neem daarom gerust contact op en wij helpen je deze tijd gezond door te komen!

Meer weten?

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

IQ Balance
Oude Barneveldseweg 98 | 3862 PS Nijkerk | 06-25289066 |
[email protected] | www.iqbalance.net
Deel dit artikel