schone huid

Een schone huid is een mooie huid!

28 september 2019
270
269
0

Bijna niemand heeft een perfecte huid. Maar een gave huid zonder oneffenheden staat bij praktisch iedereen hoog op het verlanglijstje. Daarom wordt huidverzorging tegenwoordig als erg belangrijk gezien, want zodra de huid gezond functioneert, is een deel van het doel al behaald. Want een gezonde huid is de allerbelangrijkste stap naar een gave huid.

Goede reiniging

Een goede huidverzorging begint bij goede reiniging. Slapen met make-up op is namelijk bepaald niet bevorderlijk voor een zuivere huid. Dat komt doordat de huid ’s nachts bezig is zichzelf te vernieuwen. Wanneer je nog make-up op hebt, wordt dit proces daardoor tegengehouden. Met andere woorden: een goede reiniging helpt je huid op te knappen gedurende de nacht.

Hoe kun je je huid goed reinigen?

Maar wat is nu een goede reiniging? Voor een schone, frisse huid dien je deze twee keer per dag schoon te maken met een cleanser. Een goede cleanser is mild voor de huid en zal de huid niet trekkerig of geïrriteerd doen aanvoelen. Te agressieve cleansers kunnen het huidvet verwijderen, en dat wil je niet op de lange duur – een droge huid gaat immers ook vaak gepaard met onzuiverheden.

Speciaal voor de ogen

Maar als je graag oogmake-up draagt, zijn cleansers vaak niet voldoende om de make-up goed te verwijderen. Want waterproofmascara en oogschaduw hebben vaak een bepaald oplosmiddel nodig in de vorm van een olieachtige stof om goed gereinigd te kunnen worden. Deze stoffen zitten daarom ook vaak in speciale oogmake-upreinigers. Bovendien zijn deze producten speciaal gemaakt voor de huid rond de ogen die dun en gevoelig is.

Couleur Caramel reinigingslotion

Het soort producten dat je gebruikt is dan ook erg belangrijk. Je wilt weten wat je op je huid smeert. Hierbij is het belangrijk op te letten dat er geen onnodige ingrediënten zijn toegevoegd, maar juist krachtige werkstoffen die de huid verbeteren. Ook is het aan te raden voor huidverzorging te kiezen met ingrediënten uit bijvoorbeeld planten, bloemen, kruiden en mineralen. De Couleur Caramel reinigingslotion is speciaal gemaakt voor het op milde wijze reinigen van de oogcontour. Dit is een cosmeticamerk dat gebruik maakt van plantaardige actieve en verzorgende ingrediënten afkomstig van de biologische landbouw.

In balans

De reinigingslotion van Couleur Caramel wordt aangeboden bij IQ Balance, een medisch welness centrum gericht op algeheel welzijn. Rabea Iqbal is de eigenaar, en vertelt: ‘Wij willen je helpen in balans te zijn, en je helpen mentaal, emotioneel en lichamelijk goed in je vel te zitten. Dan is het belangrijk om je producten aan te reiken die je daarbij kunnen helpen. Zodat je je vanbuiten én vanbinnen goed kunt voelen, en niet hoeft te twijfelen aan de kwaliteit en zuiverheid van het product dat je daarvoor gebruikt.’

Tip van specialist Rabea

Wil je nu een snelle oppepper voor je gezicht? Dan adviseert Rabea het zachte pop-upmasker met rozenhydrolaat. ‘Het rozenwater is geschikt voor elk huidtype. Het trekt de huid samen, draagt bij aan celvernieuwing en verzacht irritaties. Leg het masker na de reiniging op het gezicht voor een frisse boost met een heerlijk geurtje. Maar ook kun je het masker in combinatie met andere maskers aanbrengen voor een extra intense verzorging!’

Geïnteresseerd?

Wil jij je lekker in je vel voelen? Of ben je benieuwd naar mooie, pure producten die jouw huid optimaal laten stralen? In de praktijk van IQ Balance kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van het assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak met maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Meer weten?

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

IQ Balance
Oude Barneveldseweg 98 | 3862 PS Nijkerk | 06-25289066 |
[email protected] | www.iqbalance.net
Deel dit artikel