stevige huid

Een jonge, stevige huid met… Elektroforese?

16 september 2020
144
144
0

Aan ouder worden zitten veel mooiere kanten. Je voelt je minder onzeker, hebt meer wijsheid verzameld en je weet inmiddels goed wie je bent. Maar niet alles aan ouder worden is fijn. Zo zit je waarschijnlijk niet te wachten op grijs haar, stramme spieren of een slappere huid. Maar haar kun je verven en sporten houdt je lichaam sterk. En je huid? Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer methodes om die ook zo lang mogelijk fit te laten blijven.

Slappere huid

Een van de belangrijkste factoren die de huid een oudere uitstraling geven, is een verslapte huid. Dit komt doordat naarmate we ouder worden, het bindweefsel afneemt. Aangezien bindweefsel de huid en andere weefsels stevig en elastisch houdt, zorgt een afname hiervan ervoor dat de huid en spieren verslappen en afzakken. Dat is te zien aan de kaaklijn en de huid op de jukbeenderen, maar ook aan rimpels en fijne lijntjes in de beweeglijke gebieden van de huid.

Tips voor een stevige huid!

Een verslapte huid is niet wenselijk, maar helaas is het onontkoombaar. Het hoort nu eenmaal bij het natuurlijke verouderingsproces. Wel is er een aantal zaken dat je kunt doen om de huid een handje te helpen.

  • Hydrateren: een slappere, ouder uitziende huid ontstaat nog sneller door de combinatie van huidveroudering, stress, vermoeidheid en uitdroging. Het hydrateren van de huid is hierbij van belang. Voldoende (water) drinken is belangrijk, maar ook vochtinbrengende crèmes en bescherming tegen zonlicht dragen bij aan een gezonde huid.
  • Massage: er zijn behandelingen die de doorbloeding en stofwisseling in de huid verbeteren, waardoor de huid fitter blijft. Dit is de zogenaamde bindweefselmassage. Door het bindweefsel te stimuleren, blijft deze actiever en blijft de huid steviger.
  • Goed reinigen: om de aanmaak van nieuwe cellen in de huid te stimuleren, is het belangrijk deze goed te reinigen. Peelings zorgen voor een dieptereiniging, waarna de huid een fris canvas vormt voor nieuwe huidcellen.

Andere methodes

Naast een goede verzorging, zijn er ook andere manieren om de huid een handje te helpen. Natuurlijk kun je denken aan zaken zoals botox of fillers, maar wist je dat er ook behandelingen zijn zonder naalden of snijden die de oogcontour kunnen verbeteren? Een methode die je kunt overwegen is elektroforese. Bij Huidinstituut Skins Only voeren we deze behandeling uit met de Jett Plasma Lift.

Pijnloze facelift

Elektroforese is een natuurlijk proces waarbij elektrische stroom wordt ingezet om bepaalde stoffen dieper in de huid te sluizen. Een behandeling start met een peeling die de huid goed reinigt en daarna brengt de specialist een ampul met actieve ingrediënten aan. Deze ingrediënten en de speciale ‘focus-behandelkop’ zijn allebei negatief geladen en stoten elkaar zodoende af. Daardoor worden de werkstoffen diep in de huid geduwd. Door de combinatie van elektroforese en plasma trekt het collageen samen en wordt de aanmaak van collageen en elastine aangewakkerd, met een mooie stevige huid tot gevolg. Niet voor niets staat deze behandeling bekend als de niet-chirurgische facelift!

Meer weten?

Ben je benieuwd naar een behandeling met elektroforese of de Jett Plasma Lift? Of heb je andere vragen omtrent huidverbetering of huidverzorging? Dan ben je bij Huidinstituut Skins Only aan het goede adres. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Meer weten?

Huidinstituut Skins Only is het instituut op het gebied van huidverbetering, schoonheidsverzorging, permanente make-up, lifting, anti-aging, microdermabrasie, pedicure en massage.

Huidinstituut Skins Only
Rijksstraatweg 56 | 3223 KA Hellevoetsluis | 06-39268648 |
info@skinsonly.nl | www.skinsonly.nl
Deel dit artikel