steelwratjes

‘Ik schaamde me voor mijn steelwratjes’

1 juli 2019
233
232
0

Celine (34) vertelt: 'Bij het zien van vrouwen met een stralende, smetteloze huid voelde ik een steek van jaloezie. Bij mij zijn de kaarten namelijk helaas anders geschud. In de loop der jaren kreeg ik te maken met allerlei oneffenheden Het ergst stoorde ik mij aan de kleine wratjes rond mijn ogen en in mijn hals. Ik vond dat deze mij een stuk ouder deden leken. Iedere dag was ik lang bezig met het aanbrengen van make-up, zodat de plekjes minder zouden opvallen. Maar dit lange ritueel begon me op te breken. Ik wilde weer genieten van een mooie, jonge huid, die niet onder de steelwratjes zat. Ik wilde mijn gave huid weer terug!'

Zonder schaamte de deur uit

‘Op aanraden van een vriendin bezocht ik de specialisten van Derma Kliniek. Daar werd mijn huid goed bekeken. Ik kreeg het advies om een coagulatiebehandeling te volgen, waarmee mijn wratjes effectief zouden worden aangepakt. Omdat ik waarschijnlijk al genoeg zou hebben aan slechts twee sessies, én omdat ik er vertrouwen in had, besloot ik er voor te gaan. En daar ben ik nog steeds blij mee. Hoewel ik van tevoren wat huiverig was, heb ik totaal geen pijn geleden tijdens de behandeling. Ook stond ik beide keren weer snel buiten, en kon ik door de niet-aanwezige hersteltijd gewoon verder mijn plannen voor die dag. Maar het belangrijkste is natuurlijk het resultaat. En dat liegt er ook niet om. Mijn huid is weer heerlijk glad en egaal, en ik heb geen lagen make-up meer nodig om me weer zonder schaamte te kunnen vertonen.’

Steelwratjes: wat zijn het?

Deze steelwratjes worden ook wel ‘fibromen’ genoemd. De naam ‘steelwratje’ is te danken aan het feit dat een fibroom lijkt op een los stukje huid dat met een steeltje ‘vastzit’. Maar wat zijn die kleine wrat-achtige bolletjes nou precies? Om precies te zijn, zijn fibromen uitstulpingen van de huid. Meestal nemen ze de kleur van je huid aan, of hebben ze een bruine kleur. Ze komen vaak voor op de huid rondom de ogen, de hals, de oksels en de liezen, maar ze kunnen zich ook op andere plekken van je lichaam voordoen. De grootte varieert een beetje, maar vaak zijn ze 1 tot 2 millimeters groot. Uitschieters met fibromen van 2 à 3 centimeter komen af en toe echter ook voor. Het is niet duidelijk hoe de plekken precies ontstaan, maar zeker is dat ze vanwege hun goedaardige karakter niet kwaad kunnen voor je gezondheid.

Tijd voor een behandeling

Heb jij net als Celine last van fibromen? Hoewel ze misschien niet schadelijk voor je gezondheid zijn, kun je deze wel als behoorlijk ontsierend ervaren. Gelukkig zijn fibromen makkelijk te behandelen! Dit kan namelijk met coagulatie: een nauwkeurige, veilige, snelle én efficiënte manier van behandeling. Hoe zo’n behandeling verloopt? Hierbij wordt met een klein naaldje en een elektrisch stroompje het vaatje heel secuur vanaf de oppervlakte van de huid verhit. Hierdoor zal de fibroom ‘verschrompelen’. Na de behandeling zal er een donker korstje te zien zijn op je huid. Vrees niet: dit hoort erbij. Op die manier kan er namelijk nieuwe huid vormen. Het korstje zal na een aantal dagen gewoon loslaten. Daarna is er een nieuwe, egale roze huid zichtbaar, dat na de behandeling de kleur zal aannemen van je eigen huidskleur. Je houdt er geen littekens, bloedingen of blaren over.

Snel en efficiënt!

Over het algemeen is één behandeling al genoeg om de fibromen te behandelen. Zijn de fibromen wat groter, dan kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om ze te verwijderen. In elk geval heb jij binnen korte tijd weer een mooie en egale huid! Ook bij andere huidproblemen kan coagulatie een effectieve en snelle oplossing bieden. Zo wordt er bijvoorbeeld ook korte metten gemaakt met bijvoorbeeld ouderdomswratjes, kersenwratjes, gerstekorrels en andere kleine uitstulpingen van de huid. Natuurlijk krijg je van de specialist van Derma Kliniek een advies op maat. Goed om te weten: coagulatie is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren.

Wist je dat…

… ruim 1 op de 4 mensen last heeft van fibromen?

Ook bij andere huidproblemen!

Heb jij last van bijvoorbeeld van:

Dan ben jij in de juiste en deskundige handen van de specialisten van Derma Kliniek. Voor (bijna)
elk huidprobleem bieden zij een passende oplossing, zodat jij binnen mum van tijd weer tevreden in de spiegel kijkt.

Voor jou!

Wil jij ook weer kunnen genieten van een mooie, stralende en egale huid, die vrij is van huidproblemen? Dan kunnen de deskundige specialisten van Derma Kliniek jou helpen. Hier werken alleen ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen. Zij zijn op de hoogte van de laatste technieken en ontwikkelingen, en bieden een scala aan behandelingen aan. Denk hierbij onder andere aan diverse laserbehandelingen, intensieve peelings, microneedling en behandelingen met de DermaPen.

Meer weten?

Derma Kliniek is dé specialist als het gaat om huidtherapie. Het jonge, enthousiaste en vakbekwame team staat voor jou klaar om je te voorzien van een uitstekend resultaat. Om ervoor te zorgen dat jij en je huid in goede handen zijn, wordt alleen gewerkt met ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen.

Derma Kliniek
Buitenveldertselaan 116 | 1081 AB Amsterdam | 020-2260046 |
[email protected] | www.dermakliniek.nu
Deel dit artikel