ontharen

Voor altijd een mooie en gladde huid!

27 december 2017
309
310
0

Droom jij van nooit meer hoeven scheren, waxen of epileren? Van nooit meer zwarte stoppels, haren op ongewenste plekken en een rode, geïrriteerde huid? Met lasertherapie zijn je dromen binnen handbereik!

Voor altijd

Nu jij je lijf verhult in dikke winterkleding, betekent dat natuurlijk niet automatisch dat je geen mooie, gladde huid wilt. Wanneer je last hebt van een ongewenste en overmatige haargroei op bepaalde plekken op je lichaam, bieden oplossingen als harsen en epileren slechts een tijdelijke oplossing. Lasertherapie is dé manier om overbeharing voor eens voor altijd aan te pakken. Het resultaat? Een mooie, gladde huid.

Overberharing

Wist je dat er twee vormen zijn waar jij overbeharing aan kan herkennen? Dit zijn de vormen:

  1. ‘Hypertrichose‘ is de naam voor haargroei op plaatsen waar al van nature haargroei is. Je kunt dit herkennen aan de fijne, lichte haartjes in gezicht, zoals bij je slaap en bij je wenkbrauwen. De haren op je armen kunnen langer worden en groter in aantal worden. Je onderbenen en romp zijn vaak ook wat meer behaard. Deze vorm komt bij zowel mannen en vrouwen voor en ontwikkelt zich meestal in de puberteit.
  2.  ‘Hirsutisme’ is de naam voor overmatige haargroei bij vrouwen, in een mannelijk patroon. Dat betekent dat er haren groeien op plekken waar normaal geen haren zouden groeien, zoals in je gezicht, je hals, borst en op je benen. De haren zijn vaak donker en dik. Het kan zijn dat je last hebt van één van deze vormen, of van allebei tegelijk.

Lasertherapie

Deze vormen van overbeharing zijn met lasertherapie allebei te behandelen. Hiervoor wordt een diodelaser gebruikt. Kenmerken van deze laser:

  1. Een gebundelde energiestraal die juist ook alle dieper gelegen haarwortels bereikt.
  2. Op jouw lichaamstype exact af te stellen golflengte, om gericht diep door te dringen.
  3. Vernietigt het haarzakje, waarna teruggroei definitief niet meer mogelijk is.
  4. Ook geschikt voor getinte en negroïde huidtypes.

Zo pijnloos mogelijk

Sharmila van Huidtherapie Cosmedi4U vertelt: ‘Voordat de behandeling plaatsvindt, vindt er een uitgebreide intake plaats. Tijdens deze intake pas ik een aantal proefshots met de laser toe, waardoor de behandeling op de specifieke cliënt kan worden afgestemd. Hoogstens ervaar je dan een warm speldenprikjesgevoel en ziet je huid er wat rood uit. Dit trekt binnen één tot twee dagen weg. Doordat je na de behandeling UV-licht zoveel mogelijk moet vermijden, is de winter dé ideale tijd om de behandeling te laten plaatsvinden.’

Feitjes

  • 99,4% ondervindt wel eens problemen bij het ontharen.
  • 66% heeft wel eens een ongelukje (zoals een snijwond) gehad bij het scheren.
  • Volgens ruim 60% kan de manier van ontharen altijd beter.
Meer weten?

Cosmedi4U is een huidtherapeutisch praktijk waar klantgerichtheid en goede zorg hoog in het vaandel staan. Je kunt er terecht voor peeling, dermapen, cyrotherapie, diodelaser en oedeemtherapie.

Huidtherapie Cosmedi4U
Deel dit artikel