levensstijl

Hoe belangrijk is jouw levensstijl voor je huid?

26 maart 2020
101
101
0

Heb je vaak last van een onzuivere huid? Je eerste impuls is dan vaak om de oplossing te zoeken in herstellende crèmes, reinigende scrubs en verzorgende maskers. Maar het is nóg beter om naar de oorzaak te kijken. Veel huidproblemen vinden namelijk hun oorsprong in een ongezonde levensstijl. Leef jij gezond genoeg om je huidfuncties op peil te houden? Check hieronder hoe jouw levensstijl aansluit bij je huidgezondheid.

Bewegen doet zweten

Regelmatig bewegen heeft veel voordelen voor de huid. Als je zweet, komt de bloedsomloop in je lichaam op gang. De bloedstroom naar je huid neemt toe, zodat je huid de nodige zuurstof krijgt, voedingsstoffen beter opneemt en giftige afvalstoffen sneller afvoert. Je huid krijgt als het ware een grondige schoonmaak. Bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van acne en andere oneffenheden worden uit je lichaam gespoeld. Door je spieren te trainen, wordt ook je huid steviger. De huid gaat minder hangen en ziet er daarom strakker en soepeler uit. Ook is de kans op cellulitis kleiner.

Schoonheidsslaap

Een nachtje slecht geslapen? Waarschijnlijk merk je het gelijk in de spiegel. Bij onvoldoende rust krijgt de huid niet genoeg kans om zich te herstellen, met donkere cirkels en wallen tot gevolg. Een schoonheidsslaapje kan dus zeker helpen om een mooie huid te krijgen. Als je een druk schema hebt, kan ook stress ervoor zorgen dat de huidfuncties niet optimaal functioneren. Je lichaam staat dan constant onder spanning. Zoek dus voldoende ontspanning op om je huid zo goed mogelijk te beschermen. Bij chronische stress en slaaptekort zullen de eerste tekenen van huidveroudering zich sneller laten zien, met lijntjes en rimpels als gevolg.

Geen genot voor je huid

Behalve een verstoorde nachtrust kleven er nog meer nadelen aan een avondje uit. Je laat je dan al snel verleiden tot een sigaret of te veel alcohol. Zulke genotsmiddelen komen je huid niet ten goede. Alcohol droogt je huid namelijk uit en sigaretten geven je huid een grauwe uitstraling, zorgen dat je je minder goed kunt herstellen van wondjes. Ook ontstaan er sneller rimpels, met name rond de mond. Rook en drink dus met mate om schadelijke effecten voor je huid te voorkomen. En drink altijd genoeg water.

Weet wat je eet

Wat je eet, heeft ook invloed op je huid. Met name suiker is een ramp voor je huid. Doordat suikers worden opgeslagen in het collageen van de huid, neemt de elasticiteit af. Er ontstaan zo eerder rimpels en de huid gaat sneller hangen. Het gaat hierbij niet alleen om snoep, maar ook geraffineerde koolhydraten, zoals producten gemaakt van witmeel. Daarnaast is het ook geen goed idee om regelmatig te frituren. Verzadigde vetten zorgen namelijk dat de poriën verstopt raken. Zorg daarnaast dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je huid nodig heeft.

Overmatig zonnen

Hoewel je huid zeker wat vitamine D kan gebruiken en er vaak stralender uitziet in de zomer, doe je je huid beslist geen plezier met overmatig zonnen. Naast een verhoogd risico op huidkanker bij onvoldoende bescherming, is er op de lange termijn ook een grotere kans op rimpels. Zorg dus goed voor je huid door je in te smeren met zonnebrandcrème voordat je de zon gaat begroeten. En draag een goede zonnebril met UV-bescherming, om te voorkomen dat je tegen de zon inkijkt en je kraaienpootjes rond de ogen krijgt.

Over Huidsalon Jeanette

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij de verzorging van je huid? Huidsalon Jeanette helpt je graag om je huid weer te laten stralen. Je kunt hier terecht om je huid te laten analyseren, zodat jij precies weet wat je huid nodig hebt. Daarnaast kun je verschillende behandelingen ondergaan om huidproblemen gericht aan te pakken en weer een jeugdige uitstraling te krijgen. Benieuwd wat Jeanette voor jou kan betekenen? Neem dan contact op en ontdek de mogelijkheden!

Meer weten?

Huidsalon Jeanette staat voor huidverjonging en huidverbetering. Jeanette verzorgt intensieve behandelprogramma's om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te verbeteren. Ze is altijd op de hoogte van de nieuwste producten en innovaties op het gebied van huidverjonging en huidverbetering. Ben je nieuwsgierig geworden? Jeanette geeft vrijblijvend een gratis huidadvies voor huidverjongingsbehandelingen.

Huidsalon Jeanette
Zonnebloemstraat 50 | 4461 PL Goes | 06-83804644 |
[email protected] | www.huidsalonjeanette.nl
Deel dit artikel