Huidveroudernig

Huidveroudering? Zo druk je de pauzeknop in!

3 september 2021
306
306
0

Door de jaren heen ontkom je er niet aan dat je huid verandert. Het mooie hieraan is dat deze veranderingen een weerspiegeling zijn van de jaren die je geleefd hebt. Er mag gezien worden dat je hebt gehuild, gelachen, geleefd en veel geleerd hebt. Elke leeftijd kent daarom een bepaalde schoonheid. Maar een fijn lijntje, rimpel, of een verslapte huid kan ook voor onzekerheid zorgen. Wanneer huidveroudering invloed heeft op je zelfvertrouwen, is een oplossing wenselijk. Huidsalon Goes vertelt je graag meer.

Wat is het?

Wat verstaan we eigenlijk onder huidveroudering? Huidveroudering is een natuurlijk proces van je lichaam. Al vanaf je vijfentwintigste levensjaar begint dit proces. Nu zijn er niet gelijk duidelijk zichtbare oneffenheden te zien. Maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt je huid dunner, droger, gevoeliger en slapper. Daardoor komen er ook steeds meer oneffenheden aan het licht. Denk aan diepere rimpels, kraaienpootjes, pigmentvlekken en verslapte huid. De één ziet het als iets karakteristiekst, terwijl anderen zich er juist aan storen.

Intrinsieke huidveroudering

Omdat huidveroudering een natuurlijk proces is, ontkom je er niet aan. Toch verschilt het per persoon hoe de huid veroudert. Er zijn namelijk verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van huidveroudering. Zo heb je de intrinsieke huidveroudering. Dit is een natuurlijk proces. Dat zorgt op den duur voor het verlies van collageen en elasticiteit, fijne lijntjes, dunnere huidstructuur en meer. Maar ook erfelijkheid is een factor. Een droge huid vertoont immers sneller rimpels dan de vette huid.

Extrinsieke huidveroudering

Naast biologische factoren zijn er ook factoren van buitenaf die meespelen bij het huidverouderingsproces. Dit noemen we ook wel extrinsieke huidveroudering. Een externe oorzaak is de zon. Door een teveel aan uv-straling droogt je huid sneller uit en komen er sneller rimpels tevoorschijn. Daarnaast komen roken, stress, alcohol en voeding ook voor in het lijstje. Deze invloeden van buitenaf zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het ontstaan van diepe rimpels, ouderdomsvlekken en een leerachtige huidstructuur.

Verjongend ingrediënt

Voor het tegengaan van intrinsieke en extrinsieke huidveroudering is goede huidverzorging heel belangrijk. Daarbij staat een bepaald ingrediënt centraal. Vitamine A is namelijk een wondermiddel om je huid gezonder en fitter te houden of te krijgen. Het ingrediënt verbetert je huidstructuur, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Dit is onder andere mogelijk doordat je collageenaanmaak weer wordt gestimuleerd. En dit is het stofje dat je nodig hebt om je huid weer in een goede conditie te brengen.

Pascaud Contour

Een andere mogelijkheid om je huidconditie te verbeteren, is met de Pascaud Contour-behandeling. Bij deze behandeling maken we gebruik van een speciaal apparaat. Door middel van dit apparaat wordt er tot diep in de huidlagen gewerkt. Je eigen lichaamsstoffen collageen en elastine krijgen weer een boost, waardoor je huid verbetert. Het resultaat is dat de huid gladder en steviger wordt, en je krijgt een gezonde teint.

Over Huidsalon Goes

Kamp jij met huidveroudering en wil je er graag iets aan doen? Je bent van harte welkom bij Huidsalon Goes. Ons team met specialisten helpen je graag verder. Dit kan met de Pascaud Contour-behandeling, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Misschien wil je liever een bindweefselmassage? Of microneedling? Tijdens een intakegesprek geven wij graag advies welke behandeling bij je past. Daarnaast kunnen wij ook ons steentje bijdragen bij huidverzorging en advies op gebied van voeding. Wij geloven namelijk dat schoonheid van de binnenkant en buitenkant komt! Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Meer weten?

Huidsalon Jeanette staat voor huidverjonging en huidverbetering. Jeanette verzorgt intensieve behandelprogramma's om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te verbeteren. Ze is altijd op de hoogte van de nieuwste producten en innovaties op het gebied van huidverjonging en huidverbetering. Ben je nieuwsgierig geworden? Jeanette geeft vrijblijvend een gratis huidadvies voor huidverjongingsbehandelingen.

Huidsalon Jeanette
Zonnebloemstraat 50 | 4461 PL Goes | 06-83804644 |
contact@huidsalonjeanette.nl | www.huidsalonjeanette.nl
Deel dit artikel