puistjes

Puberspreekuur: Help, ik heb last van puistjes!

26 maart 2020
100
100
0

Puistjes zijn de nachtmerrie van elke puber. Ze duiken op de meest ongelegen tijden op: de dag van de schoolfoto, je verjaardag of net voor een eerste date. Het kan je leven behoorlijk zuur maken. De meeste jongeren ontkomen er niet aan: maar liefst 80% heeft weleens last van jeugdpuistjes. Toch zijn er wel manieren om puistjes in toom te houden. Als je weet hoe ze ontstaan, kun je ze ook makkelijker voorkomen. Lees daarom gauw onderstaande tips door.

Hormonen op hol

In de puberteit slaan de hormonen op hol, waardoor onder andere veel talg wordt aangemaakt. Dit betekent een vette huid en verstopte poriën, met rode bultjes op je huid als gevolg. Je hebt helaas weinig invloed op je hormonen, maar je kunt je huid er wel tegen beschermen. Een goede reiniging van je huid is daarom het allerbelangrijkste. Maak je huid het liefst twee keer per dag schoon en zorg dat je make-upresten altijd geheel verwijdert. Opeenstapeling van dode huidcellen zorgt namelijk voor meer opstopping in de huid.

Verkeerde producten

Vaak wordt acne erger gemaakt door verkeerde producten te gebruiken met ingrediënten die de poriën verstoppen. Je huid krijgt zo geen kans om te ademen. Niet alleen make-upproducten, zoals foundation, concealer, gezichtscrèmes of maskers, kunnen van invloed zijn. Ook haarproducten, zoals gel of haarlak, kunnen in contact komen met de huid en puistjes daardoor erger maken. Door een mild reinigingsproduct te gebruiken, zonder alcohol, menthol, eucalyptus en geurstoffen, speel je het veilig. Daarnaast is het goed om een huidanalyse te doen, zodat je erachter kunt komen waar jouw huidtype behoefte aan heeft en welke ingrediënten een negatieve huidreactie veroorzaken.

Leefstijl en voeding

Ook je leefstijl kan een effect hebben op acne. Hoewel er niet altijd een verband wordt gelegd met voedsel en acne, doe je er goed aan om zuivelproducten, verzadigde vetten en suiker zo veel mogelijk te laten staan. Het kan zelfs zijn dat een voedselintolerantie of allergie je huid dwarsboomt. Eten dat rijk is aan antioxidanten en vitamine C geeft je huid juist een boost, zodat het zich makkelijker kan herstellen. Ook stimuleert vitamine D de wondgenezing en helpt dus ook om de huid te herstellen van irritaties. Zo bevorder je niet alleen de gezondheid van je huid, maar van je hele lichaam!

Pak je rust

Ongewenste puistjes kunnen je zelfvertrouwen aantasten. Dit kan op zijn beurt stress veroorzaken. Erg vervelend, want dit heeft als gevolg dat acne nog erger wordt. Bij stress ontstaan er namelijk opstoppingen in het lichaam, waardoor de huid moeilijker zijn werk kan doen. Bacteriën krijgen zo vrij spel en kunnen makkelijker toeslaan. Probeer je stressniveau dus zo laag mogelijk te houden. Zorg voor een goede nachtrust – en vergeet ook niet om je kussensloop regelmatig in de was te doen. Hier blijven namelijk veel huidresten hangen, die het je poriën nog eens moeilijker maken en het vetgehalte van je huid aantasten.

Over Huidsalon Jeanette

Heb je de tips opgevolgd zonder resultaat? Kom dan langs bij Huidsalon Jeanette om je huidtype te bepalen en je huid eens grondig onder handen te nemen. Zij kan je precies vertellen welke verzorging je huid nodig heeft om weer gezond te worden, zodat je weer optimaal beschermd bent tegen acne. Daarnaast biedt ze verschillende huidverbeterende behandelingen aan waarbij je huid heerlijk tot rust komt. Benieuwd geworden? Neem dan contact op voor een afspraak en Jeanette laat je weer stralen!

Meer weten?

Huidsalon Jeanette staat voor huidverjonging en huidverbetering. Jeanette verzorgt intensieve behandelprogramma's om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te verbeteren. Ze is altijd op de hoogte van de nieuwste producten en innovaties op het gebied van huidverjonging en huidverbetering. Ben je nieuwsgierig geworden? Jeanette geeft vrijblijvend een gratis huidadvies voor huidverjongingsbehandelingen.

Huidsalon Jeanette
Zonnebloemstraat 50 | 4461 PL Goes | 06-83804644 |
[email protected] | www.huidsalonjeanette.nl
Deel dit artikel