Stralende huid

Een stralende huid? Dat komt van binnenuit!

1 oktober 2021
320
319
0

Je huid is als het ware een schild voor de binnenkant van je lichaam. Het houdt schadelijke stoffen buiten de deur, zodat je inwendige lichaam ongedeerd blijft. Maar je huid is niet een onverwoestbaar harnas. Ook dit grootste orgaan van het lichaam kan wel wat hulp gebruiken. Daarvoor is het juist weer belangrijk om dat van binnenuit op te bouwen. Voor een gezonde huidconditie is het belangrijk te kijken naar je voeding.

Signalen afgeven

Voeding is een eerste levensbehoefte. Het zorgt voor nieuwe energie, een goede ontwikkeling, maar ook een goede huidconditie. Wel is het belangrijk om gezonde bouwstoffen te eten. Anders heeft je voeding juist het tegenovergestelde effect. Wanneer er verkeerde producten worden gegeten, kan dat tot uiting komen in de vorm van oneffenheden. Je huid wordt slapper en de egale teint verandert in een doffe uitstraling. En dat is wat je wilt vermijden.

Gezonde producten

Maar welke voedingsmiddelen geven dan wel het gewenste effect op je huid? Het is belangrijk om zoveel mogelijk antioxidanten, vitamine A en C, vetzuren en zink binnen te krijgen. Deze voedzame stoffen zijn onder andere te vinden in verschillende groenten en fruit. Zo bevatten groene bladgroenten en bessen veel mineralen en vitamines. Vis of bepaalde noten zijn belangrijke voedingsmiddelen om natuurlijke vetten binnen te krijgen. Blijf echter gebalanceerd eten en combineer de voedingsproducten met elkaar. Zo voorzie je je huid van diverse gezonde en voedzame ingrediënten.

Werking van binnenuit

Wanneer je lichaam regelmatig gezonde voeding binnenkrijgt, werpt dat gaandeweg zijn vruchten af. De antioxidanten dienen bijvoorbeeld als extra bescherming tegen vrije radicalen. Op die manier voorkom je vervroegde huidveroudering en rode vlekjes. Daarnaast houden de vitamines en bepaalde vetzuren je huid langer jong. Dit komt doordat vitamines je collageenaanmaak stimuleren. De vetzuren, waaronder omega-3, zijn weer essentiële bouwstenen voor je huid. Je huid blijft dus gladder, egaler en een gezonde teint behouden.

Lichaam en huid opschonen

Naast de beschermende en verjongende functies van voeding, draagt het ook bij aan een opschoning van je lichaam. Dit noem je ook wel een ‘detox’. Tijdens een detox maak je korte metten met onnodige stoffen. Zo ‘reinig’ je als het ware de binnenkant van je lichaam. Dat kan aan de hand van voeding, maar eventueel ook met supplementen. Door regelmatig een detox in te passen, kun je je van binnen en van buiten fitter en stralender voelen.

Effectieve combinatie

Je huid van vanuit de binnenkant verbeteren is een belangrijke stap naar een gezonde huid. Toch blijft de buitenkant ook altijd nog een rol spelen. Daarom is het verstandig om de combinatie te maken tussen huidverzorging en voeding. Huidsalon Goes helpt je graag verder om advies te geven op beide gebieden. Wij geloven dat een stralende huid een samenspel is van een gezonde leefstijl en intensieve verzorging. Tijdens een intakegesprek leren we jou en je huid kennen om je het beste advies te kunnen geven.

Over Huidsalon Goes

Ben jij nieuwsgierig op welke manier jij kunt werken aan huidverbetering? Je bent van harte welkom bij Huidsalon Goes. Ons team met specialisten helpen je graag verder. Dit kan aan de hand van voedingsadvies, hulp bij huidverzorging of middels een huidbehandeling. Tijdens een intakegesprek geven wij graag advies welke behandeling bij je past. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Meer weten?

Huidsalon Jeanette staat voor huidverjonging en huidverbetering. Jeanette verzorgt intensieve behandelprogramma's om de huid zowel van binnenuit als van buitenaf te verbeteren. Ze is altijd op de hoogte van de nieuwste producten en innovaties op het gebied van huidverjonging en huidverbetering. Ben je nieuwsgierig geworden? Jeanette geeft vrijblijvend een gratis huidadvies voor huidverjongingsbehandelingen.

Huidsalon Jeanette
Zonnebloemstraat 50 | 4461 PL Goes | 06-83804644 |
contact@huidsalonjeanette.nl | www.huidsalonjeanette.nl
Deel dit artikel