huid

Wat jouw huid nodig heeft deze zomer

29 juni 2018
220
219
0

Genieten van de zwoele zomerdagen kost jou hoogstwaarschijnlijk weinig moeite. Maar geniet je ook van je huid? Zon en warmte drogen jouw huid gemakkelijk uit, waardoor jouw kostbare omhulsel extra aandacht, verzorging en bescherming verdient. Als je precies wilt weten hoe je dit moet doen en wat jouw huid nodig heeft, dan kan de huidtherapeut jou hierover adviseren.

Geen haar!

Het scheren van je oksels en bikinilijn kan heel wat huidproblemen veroorzaken. Door deze gevoelige gebieden te laten laseren, heb je nooit meer last van haren en irritaties. Het leven wordt er een stukje eenvoudiger van!

Schurende dijen

Bijna niemand heeft het erover, maar veel vrouwen hebben er last van: ‘schurende dijen’. Hierbij zorgt de binnenkant van je bovenbenen voor irritatie en pijn omdat het vel daar tegen elkaar schuurt als je een jurkje of rok draagt. Talkpoeder en korte broekjes onder je jurkje werken maar beperkt. Ga eens met je probleem langs de huidtherapeut. Zij kan onderzoeken welke factor het probleem veroorzaakt, bijvoorbeeld overmatig vet of vochtophoping. Vervolgens kan ze er met endermologie, een intensieve bindweefselmassage, voor zorgen dat de omvang van de bovenbenen vermindert.

Vlekkeloze huid

De zon kan ervoor zorgen dat er storende pigmentvlekken op je gezicht ontstaan. Door iedere twee uur te smeren met een goede zonbeschermingscrème kun je het ontstaan van pigmentvlekken verminderen. De huidtherapeut kan je adviseren over welke crème geschikt is voor jouw huid. Heb je al pigmentvlekken, dan zorgt een TCA-peeling ervoor dat de vlekken een stuk lichter van kleur worden. Ook een laserbehandeling kan de vlekken verwijderen.

Steunkousen in de zomer

Als het warm is, kiezen veel mensen ervoor om de steunkousen uit te laten. Begrijpelijk, maar niet verstandig. Door de warmte worden je benen dikker. Ook loop je meer kans op wondroos. Wondroos kan ontstaan door een klein wondje of een kloofje tussen de tenen en de gevolgen kunnen heel vervelend zijn. Denk aan een rode en dikke voet, koorts en ontstekingen.

Meer weten?

Bij de Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra kun je terecht voor verschillende behandelingen: van acne- en littekentherapie tot mammacare. Daarnaast geeft de praktijk lasertherapie om overbeharing, huidveroudering, couperose en kalknagels tegen te gaan.

Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra
Anjerlaan 34 | 2671 KJ Naaldwijk | 0147-630950 |
| www.clarafeenstra.nl

Langestraat 83 | 2691 BC ‘s-Gravenzande | 0174-417680
Heulweg 34B | 2291 BZ Wateringen | 0174-226418
Treubstraat 5A | 2288 EG Rijswijk | 0174-630950

Deel dit artikel