hypnotherapie

Vaarwel, goede voornemens!

17 december 2017
495
499
0

Iedere december is het weer zover. Vol enthousiasme formuleer jij de doelen van het nieuwe jaar. Dit jaar moet en zal je stoppen met roken! Fanatiek start je met het aanvalsplan. Maar een week later beken je dat het niet meer was dan een leuk initiatief. Je zucht eens diep, steekt een sigaret op en denkt: 'Volgend jaar opnieuw proberen.'

Mislukte voornemens

Hoe kan het dat goede voornemens in theorie altijd zo haalbaar lijken, terwijl ze in de praktijk meestal mislukken? Heeft het te maken met hoge verwachtingen en een daardoor vervormde werkelijkheid? Of passen de voornemens simpelweg niet in ons leven? Wat de reden ook is, frustrerend is het zeker. Maar dat hóéft het niet te zijn.

Roken is aangeleerd gedrag

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is roken geen verslaving, maar aangeleerd gedrag. Gedrag dat je hebt aangeleerd, kun je heel gemakkelijk weer afleren. Roken is in het onderbewustzijn namelijk gekoppeld aan woorden als ‘gezelligheid‘, ‘ontstressen‘ of een ‘rustmomentje voor jezelf pakken’. Deze woorden vertegenwoordigen een behoefte waarin roken de emotie kort onderdrukt.

Gevolgen van verslaving

Vaak beseffen mensen pas te laat welke schade hun verslaving (of aangeleerd gedrag) heeft veroorzaakt. Terwijl jij zelf ervan overtuigd bent dat je alles onder controle hebt, kan een verslaving je leven flink beïnvloeden. Niet alleen jij maar ook je vrienden, familie en carrière kunnen eronder lijden. En vergeet je gezondheid niet!

Hypnotherapie

Met hypnotherapie wordt er niet uren gepraat over jouw probleem. Er wordt gekeken naar waar de verslaving vandaan komt. Welke emotie ligt eronder? Een verslaving gaat vaak verder dan alleen de voldoening. Zo zijn een gebrek aan veiligheid, het onderdrukken van emoties en een negatief zelfbeeld veelvoorkomende oorzaken. Met hypnotherapie wordt gewerkt aan deze onderliggende emoties.

95% stopt

Met hypnotherapie kun je de behoefte een andere invulling geven. Zo kijkt de hypnotherapeut hoe dit uit jouw systeem geprogrammeerd kan worden. Dit wordt gedaan door het onderbewustzijn te beïnvloeden met hypnose. Doordat de emotie verandert, wordt het gemakkelijker om het oude gedrag te doorbreken. Hierdoor verdwijnt de behoefte aan een sigaret. 95% van de cliënten stopt met roken binnen 3 sessies. Het brein is geherprogrammeerd en de behoefte is weg.

Werkt hypnotherapie voor mij?

Vrijwel iedereen kan in hypnose gaan. Slechts bij een enkeling lukt het niet, net zoals andere therapieën of medicijnen niet voor iedereen werken. Je wordt echter goed voorbereid op de sessie, zodat de slagingskans optimaal is.

Meer weten?

Hypnotherapie Heemskerk kan jou helpen bij lichamelijke- en geestelijke klachten die jou belemmeren om het beste uit jezelf te halen. De praktijk is er voor iedereen die kampt met chronische pijn, een traumatische gebeurtenis, een burn-out, verslavingen of angsten en fobieën.

Hypnotherapie Heemskerk
Duitslandlaan 3 | 1966 XA Heemskerk | 06-19430414 |
[email protected] | www.hypnotherapieheemskerk.nl
Deel dit artikel